Anul acesta ne-am hotart sa usuram munca bunicilor de la tara, datorita varstei si greutatilor care ii apasa…

Am hotarat sa le luam din carca galetile cu apa zilnic carata de la poarta in casa sau de la poarta in gradina cu zarzavaturi…

Drumul anevoios pana la fantana si inapoi, le apasa durerea , iar bunicii nostrii merita tot respectul si toata atentia noastra , iar acum la batranete putem incerca sa le facem zilele mai usoare… Asa ca nu am stat mult pe ganduri si am incercat sa gasim o solutie pentru ca apa sa fie adusa in casa si in gradina intr-un mod mult mai usor pentru noi si pentru batrani …

Am decis sa instalam un hidrofor in fantana, acesta urmand sa pompeze apa care la randul ei isi parcurge cursul prin conducte astfel incat sa ajunga in casa la robinetul din bucatarie …

Zis si facut, am luat toate masurile in vedere si ne-am apucat de treaba… Nu va imaginati bucuria bunicilor care nu-si mai gaseau locul, ba in casa ba afara, ba pe langa instalatori… morti de nerabdare sa vada cum va functiona noua masinarie, si cum munca li se va usura….

Cand te hotarasti sa iti constuiesti casa visurilor tale pui in balanta mai multe variante si iei in considerare fiecare aspect in parte. Cauti sa te poti bucura de aer curat, liniste si peisaje frumoase. Asezi pe hartie, impreuna cu arhitectul, planul detaliat al cladirii. Iti imaginezi fiecare camera, fiecare baie, bucataria, fiecare punct de acces, totul arata perfect.

Evident ca  te-ai gandit deja si la modul in care o vei utila si cum vei face pentru a putea beneficia de cel mai ridicat confort posibil. Cel mai probabil, locul care va corespunde cerintelor tale se afla intr-o zona putin populata, cu acces dificit la utilitati. De aceea ai nevoie si de un hidrofor bun.

Am invatat ca pentru a putea alege corect un produs din categoria hidrofoare este foarte important sa evaluezi corect necesarul de apa pentru locuinta ta si debitul apei pe care il poate furniza panza freatica in zona in care te afli, precum si corelarea volumului rezervorului, a numarului de porniri pe ora ale pompei si a presiunii minime si maxime.

De asemenea, trebuie sa tii cont si de adancimea la care se gaseste apa. Deoarece inaltimea maxima de la care poate fi absorbita apa printr-un tub este de aproximativ 10 m, este indicat ca instalatia de hidrofoare sa fie montata aproape de suprafata apei. Totusi, pentru adancimi mai mari, pentru ca absorbtia sa fie posibila, trebuie sa cauti tot la categoria de produse hidrofoare, un tub ejector care sa fie introdus direct in apa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *