Stiai ca inca de la inceputuri, doctorii erau considerati preoti, cei care alungau duhurile rele?

Istoria medicinii

Medicina nu a aparut ca si stiinta asa cum o stii tu acum in prezent, pana la medicina moderna din zilele noastre, ea era practicata in umbrele templelor, iar medicii medievali erau buni cunoscatori ai alchimiei si al astrologiei. Erau cunoscuti ca si savanti, insa trebuiau sa fie si cetateni.

Tatal medicinii

Hipocrate este numit tatal medicinii. A fost cunoscut ca un bun practicant al medicinii, dar si recunoscut pentru inventiile medicale precum aparatul de trepanare a creierului sau scaunul special pentru reducerea luxatiilor si fracturilor. In timpul sau, infiinteaza o scoala in Kos, si mai tarziu si in Tessalia.

In prezent

In prezent exista o multime de institutii specializate, spitale judetene sau policlinici private in cadrul carora sunt angajati medici si doctori specializati in mai multe domenii precum ortopedie, cardiologie, balneo-fiziokinetoterapie, pediatrie, chirurgie, reumatologie, psihiatrie, psihologie, nutritie si dietetica si multe altele. CaritSanMed Mures este una dintre acele policlinici private de top din Targu Mures care iti poate oferi servicii de calitate indiferent de care este afectiunea ta.

De ce sa alegi clinica CaritSanMed?

  • In primul rand, dispune de doctori specializati in fiecare domeniu al medicinii in parte, medici cunoscuti atat in tara, cat si in afara acesteia
  • Domeniile din cadrul Policlinici CaritSanMed Mures au un spectru larg – in jur de 22 de domenii precum si alte servicii care le sunt oferite clientilor
  • O experienta in domeniul medical de peste 25 de ani, ce vizeaza pacienti tratati si cazuri de boala prevenite
  • Un numar de peste 150.000 de persoane care au calcat pragul policlinicii CaritSanMed Mures si care au avut incredere deplina in serviciile oferite de catre aceasta
  • Preturile sunt accesibile

De exemplu daca ai nevoie de o recuperare corespunzatoare in urma unei afectiuni, balneo-fizioterapia te va ajuta sa te pui inapoi pe picioare. Aceasta ramura a medicinii este utilizata inca din cele mai vechi timpuri si este cunoscuta pentru tratarea anumitor deficiente fizice.

In cadrul recuperarii tale se va utiliza un ansamblu de terapii precum stimulii fizici:

  • Curent electric
  • Caldura
  • Presiune
  • Lumina

Pentru ca perioada de recuperare sa fie cat mai scurta se va apela la consultatii, tratamente si sfaturi puse la dispozitia ta. Se folosesc tehnici noninvazive care sa nu puna in pericol sanatatea ta si care sa nu provoace durere ori senzatii care nu sunt placute.

In acest domeniu al balneo-fizioterapii exista specialisti care sa se ocupe de buna ta stare, iti vor fi propuse diferite tratamente eficiente, fie post-operatorii sau post-traumatice. Pentru mai multe detalii despre acest departament acceseaza site-ul www.caritsanmed.ro, unde vei gasi informatii despre doctorii din cadrul domeniului, precum si informatii despre programul de lucru si preturile unei consultatii.

Sanatatea ta este prioritatea policlinicii, de aceea indiferent de afectiunea pe care o ai, exista specialisti foarte bine pregatiti care te vor ajuta in prevenirea, diagnosticarea sau, unde este cazul, si tratarea oricarei probleme pe care o intampini.