Salut. Hai sa va povestesc ce am patit zilele trecute.

Cu cateva zile in urma a venit un amic din Germania. Cum el era plecat de ceva timp din tara a zis sa mergem la sarbi pentru a manca o pleskavita si o pizza facuta la un restaurant din oraselul de peste Dunare.

Ei bine pana ne-am hotarat noi sa mergem ca toti si pana am stabilit ziua cand eram toti liberi a durat ceva. Ei bine a venit si ziua x , ziua in care trebuia sa plecam la ora 18, am stabilit ora 18 ca sa nu prindem schimbul de tura la vama noastra. Ei bine cand sa plecam a intervenit ceva pentru unul dintre noi si s-a amanat pentru ora 19: 30, pica fix ca dracu, ai nostri doar ce intrau in tura si nu aveau chef de munca, iar cei de la vama sarbeasca se pregateau sa plece acasa.. ca dracu, ma rog am zis noi pana  termina amicul nostru treaba sa mai pierdem timpul prin magazine din galeria comerciala. Intram noi inparcare moment in care mie mi s-a parut ca ceva nu este in regula la masina pentru ca termocupla pornea prea des. Am oprit pe dreapta , am ridicat capota si primul lucru mi-a sarit in ochii ca nu mai aveam antigel in vasul de expasiune si apoi am vazut aburi iesind de undeva din spatele motorului . Am zis na drace, masina mi-a pus capac la cati nervi imi facusera cu amanatul. I-am sunat repede pe restul si le-am zis sa vina sa reparam masina .

Norocul meu a fost ca tocmai imi comandasem o trusa de surubelnita cu care am desfacut colierele la intercooler ca sa pot ajunge la furtunul cu pricina. Furtun montat foarte prost din fabrica deasupra sistemului de tubo. Acest furtun ducea antigelul in caloriferul de incalzire din interiorul masinii. L-am desfacut repede ca sa vedem paguba si cat de repede putem sa il shimbam, apoi l-am trimis pe unul dintre amici cu masina lui sa cumpere un furtun cu diametrul respectiv de la piese auto. A reusit sa gaseasca furtunul de care aveam nevoie, dar s-a cam dus 19:30 de mult , cu chiu cu vai am reusit sa il bagam pentru ca stim toti de scos ceva imediat scoti dar de bagat mai greu.

Numai bine am terminat de reparat masina pe la orele 20 pana ne-am spalat am scapat si de schimburile de ture din vama. Va dati seama ca daca nu aveam cu ce sa desfac colierele sau daca ramaneam cine stie pe unde pe la sarbi de exemplu ce faceam fara un rahat de furtun ?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *