Odata ce te-ai lansat in business, chiar si cu o mica afacere, trebuie sa ai un plan foarte bine pus la punct. Vorbesc aici despre promovare, despre strategia de marketing pe care o adopti.

Daca nu te promovezi, poti considera afacerea sortita esecului de la bun inceput. Cum altfel sa te dezvolti, daca nu stie nimeni despre ceea ce vinzi? In zilele noastre conteaza foarte mult sa ai si o prezenta online, indiferent de cat de mic este business-ul pe care il conduci.

Chiar daca pare o investitie destul de costisitoare si ti se pare ca nu ai bugetul suficient, a avea un site iti este mai mult decat benefic, pe termen lung. Iti explic de ce, in cele 8 motive enumerate in continuare.

1. Obtii mai multa credibilitate

Odata ce ti-ai creat un site, iti vei creste si numarul clientilor. De ce? Pentru ca majoritatea cauta acum solutii online la orice problema au: fie ca au nevoie de un produs, de un serviciu sau orice altceva, apeleaza la online.

Odata ce ai prezenta online, ai castigat increderea unui numar mai mare de clienti (potentiali si efectivi) fata de ceea ce aveai inainte.

2. Accesibilitate

Avand un site, clientii potentiali vor avea acces instant la toate informatiile de care au nevoie. In cazul in care oferi produse printr-un magazin online, vor avea acces la noutati, la oferte si promotii, produse nou adaugate etc.

Accesibilitatea 24/24, 7/7 este ceea ce recomanda un website pentru orice business, indiferent de marime.

3. Tot mai multi apeleaza la e-commerce

Cumparaturile online castiga tot mai mult teren la nivel global. Aproape ca a devenit demodat sa mergi la shopping, cand poti, foarte simplu, comanda din confortul propriei locuinte, tot ceea ce ai nevoie.

Prin prezenta online iti asiguri o dezvoltare a afacerii, mai ales daca obiectul de activitate pe care il ai este oferirea de produse care raspund unei nevoi a consumatorilor.

4. Economisesti

E o alternativa foarte rentabila de promovare. Crearea unui site care iti va asigura o prezenta constanta in mediul virtual si te va scuti de cheltuieli. Promovarea prin reclame televizate, pliante, articole in ziare poate fi mult mai costisitoare.

5. Serviciu clienti imbunatatit

Cat feedback primesti de la clienti in momentul de fata, neavand un site? Odata ce l-ai creat, si vei oferi posibilitatea lasarii de comentarii sau review-uri la ceea ce oferi, vei consolida o relatie mult mai buna cu clientii.

Acestia iti vor putea transmite mult mai usor sugestii si reclamatii, aprecieri si pareri in functie de care vei putea gasi noi cai de dezvoltare.

6. Poti sa oferi mult mai usor noutati

Avand un site, poti crea in cadrul lui si un blog. Aici vei putea oferi clientilor noutati din domeniu, informatii cu privire la viitoare lansari de produse, detalii despre oferte si promotii speciale.

De asemenea, poti face o prezentare mult mai atractiva cu ajutorul blogului afacerii, pentru potentialii clienti. Nu te-am convins inca? Citeste in continuare!

7. Promovare

Nu exista o modalitate mai eficienta de promovare in momentul de fata, decat promovarea online. Avand un business, stii foarte bine ca va rezista doar daca il promovezi.

Prezenta online iti poate asigura vizibilitate, de aici vei obtine un numar mai mare de clienti, o cota mai buna de piata, cresterea vanzarilor si implicit a profitului.

itexclusiv.ro

8. Vei atrage mai multi clienti

In legatura directa cu punctul anterior, prezenta online iti va aduce mai multi clienti. Zi dupa zi, saptamana dupa saptamana, luna dupa luna si an dupa an, afacerea ta va deveni tot mai cunoscuta.

De la lansarea site-ului si pana la succes nu e o cale atat de lunga. Important este sa faci acest pas, chiar daca ti se pare destul de costisitor, in prima faza. Beneficiile le vei putea simti in timp.

Sper ca te-am convins, cu ajutorul acestor 8 motive, de cat de importanta este prezenta online pentru afacerea ta. Iti mai ramane doar sa alegi modul in care va fi creat site-ul: vei face asta pe cont propriu (daca ai cunostinte) sau vei apela la experti in domeniu. In cazul in care te afli in a doua situatie, iti dau si o recomandare – apeleaza la IT Exclusiv.

Deci, ce mai astepti? Profita de beneficiile pe care ti le poate oferi un site; dupa un timp imi vei multumi pentru sfaturi!

Autor: Catalin Mihai Sotropa