Ne incredem tot mai mult in ceea ce inseamna medicamentele. Credem ca sunt singura solutie pentru orice tip de boala pe care il avem. Dar la un moment dat acest exces cand vine vorba de consumul lor duce si la cazuri nefericite. De la lispa de reactie sau de la prea multe reactii negative sau adverse medicamentele devin se pare un mare dusman.

Iata cum te poate afecta consumul de medicamente:

  1. Doar o treime din consumatorii de pastile stiu de ce au nevoie de acestea si cum sa le ia. Lipsa de informare face ca aceasta industrie sa aiba un cu totul alt sens fata de reala parte. Cu alte cuvinte medicii prescriu, chiar daca sunt alternative pacientii nu stiu si numai in numele unui brand se fac vanzari. Realul aspect tine insa de modul in care respectivul tip de medicament reactioneaza in organism.
  2. Lipsa scrisului inteligibil. Singurul aspect care s-a schimbat de fapt este legat de un scris neinteligibil care facea ca pana si farmacistul sa greseasca in vanzarea de medicamente.
  3. Combinatiile de medicamente. Si aici exista o intreaga poveste. Tot din lipsa de informatie si pentru ca privim cu atat de multa pasivitate ceea ce tine de consumul de medicamente ajungem sa le combinam, uitand de reactii. Spre exemplu chiar si banalul caz de consum al unui grapefruit trebuie sa fie considerat o atentie pentru ca poate accelera anumite reactii si pentru medicamente poate face ca actiunea acestora sa fie sporita. Unele alimente pot anula efectul de pastile si tot asa.
  4. Fluctuatii de orar. Crezi ca un antibiotic se poate consuma si mai tarziu daca atunci iti amintesti de el. De fapt se pare ca aici gresim enorm pentru ca haosul in acest mod duce la reactii slabe ale organismului in nevoia de a se trata pana la urma. Mai ales cand vine vorba de antibiotice conteaza extrem de mult sa fie consumate la ore fixe, cu o rutina in asta.

Leave a Reply

Your email address will not be published.