Dansul, cred ca este unul dintre sporturile care incepe usor usor sa prinda si la noi. In marile orase deja sunt scoli de dans, care participa la fel de fel de concursuri prin tara si in strainatate cu grupe incepand de la juniori pana la adulti.

Am si eu 2 nepoti care sunt inscrisi la o sala de dans bucuresti si care au castigat numeroase concunsuri si premii atat in tara cat si in strainatate. S-au apucat de dans de la o varsta frageda, de fapt cea care a fost prima inscrisa a fost fata, dar cum nu avea pereche parinti l-au inscris si pe fratele ei . Acum au cam 14 ani si se descurca minunat, pe langa faptul ca au o activitate sportiva si nu isi omoara timpul la calculator cum fac alti copii de varsta lor ei s-au dezvoltat fizic si au un corp sanatos, pofta de viata, sunt foarte comunicativi.

Dansul, indiferent de felul lui trebuie imbratisat si invitat in vietile noastre, el ne ajuta sa scapam de griji si stres, dansul ne deschide ochii spre veselie si bunatate, ne ajuta sa ne bucuram mai mult de darurile vietii, cu toti am dansat de placere, de bucurie, iar atunci cand o faci uiti de problemele pe care le ai .

Dansul sportiv caci despre asta vorbim a fost candva numit dans de societate, el aparand la noi dupa revolutie. Asa cum am mai spus si despre nepoti mei dansul sportiv este format din 2 parteneri, un baiat si o fata.

Prin activitatea fizica pe care o depui cu dansul sportiv prentampini boli de tip cardiace, arzi foarte multe calaori astfel copilul sau cel care practica nu o sa sufere de obezitate.

Nepoti mei au invatat la in pasi de dans sa danseze Samba, cand ii vad dansand samba ma gandesc la dansatoarele de la carnavalul de la Rio de Janiero si tare mi-as dori sa pot ajunge cand pe acele meleaguri.

Dar pe langa samba ei stiu da danseze si alte stiluri recunoscute cum ar fi vals vienez , cha cha, tango, vals lent, jive, paso doble dar si multe alte stiluri de dans pe care le au invatat la aceasta scoala de dans .

Cei drept pe langa antrenori scolii de dans ei au fost sustinuti si de parinti, parintii find deschisi si dispusi sa investeasca in cultura si sanantatea copiilor.

Cred ca asta trebuie sa faca toti parinti cu copii lor, sa ii ajute sa isi gaseasca o activitate inca de la o varsta frageda nu sa bata maidanul.

One thought on “Dansul, sanatate pentru copil”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *