Eu zic ca merita si te scapa de multe evenimente neplacute, cum ziceam, am achizitionat 4 camere supraveghere video al casei.

Un amic a avut surpriza sa fie calcat de hoti chiar cu el in casa, cum s-a intamplat acest lucru, greu de spus. Am tot incercat sa imi imaginez, sa ma gandesc cum a putut fi pradat de hoti in timp ce el era in casa si nu dormea. M-a mirat ca nu l-au furat si pe el. Vecinul are o casa cu subsol, parter, etajul 1 si mansarda, din spusele lui al locui pe la etajul 1 ,  hoti au sarit gardul casei, au taiat geamul termopan ca in filme,  dupa care i-au golit acestuia tot parterul, cum a fost posibil sa faca asta chiar nu imi pot imagina, i-au luat inclusiv plasma. Am zis initial ca paote avea asigurare pentru furt si a vrut sa incaseze bani, dar din cele spuse de el nu avea asa ceva, deci a ramas cu buza umflata.

Dupa cele intamplate s-a gandit sa isi faca contract cu o firma de paza si protectie  dar dupa parerea mea lasa de dorit, acestia nu ofera cine stie ce servicii ca cele din orasele mari gen Bucuresti sau Timisoara.

Intr-o zi s-a declansat alarma casei, pai ia ghiciti cine a ajuns primul la fata locului… da normal proprietarul nici decum firma de paza . Proprietarul care era la servici.

De atunci s-a hotarat sa isi achizitioneze camere supraveghere si cred ca doarme mai linistit.

Cum va povesteam si eu la inceput, am achizitionat si eu 4, am primit un dvr pentru ele. Cu firma de paza nu avea rost sa mai inchei un contract la cum se misca chiar nu ii vad rostul , m-am gandit doar la un sistem de alarma care sa ma apeleze pe mine si atat .

M-am gandit ca si pentru masina sa fac acelasi lucru, dar nu ca sa imi filmeze masina ci sa supravhegeze traficul in timp ce ma deplasez cu masina, asa ca mi-am achizitionat si un suport auto pentru telefonul mobil ca sa il folosesc la filmarea traficului, un trafic mult mai aglomerat, pot spune o jungla chiar, foarte putini mai sunt cei care respecta regulile, care merg civilizat, toti se grabesc, toti au urgente. Mi am achizitionat suportul si cu un soft pentru telefon care poate filma fara nici o problema in background fara sa imi tina displayul pornit.

La ce foloseste ? Poliţistul poate întocmi un proces verbal pe baza acestor dovezi, dar dacă învinuitul face contestaţie şi se ajunge în sala de judecată, atunci secvenţele video pot fi respinse. Motivul este acela că aparatele de înregistrare utilizate nu sunt omologate şi doar înregistrările realizate cu un aparat omologat sunt socotite drept probe veridice, restul urmând a fi supuse unei comisii de expertiză.

În ciuda situaţiei controversate, nu strică să ai la bord aşa ceva. Cum spuneam, poliţistul care face procesul verbal la faţa locului poate decide cine este vinovat pe baza unei înregistrări video. În plus, anumite companii de asigurări consideră relevante probele video şi poţi obţine despăgubirile în caz de accident.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *