O cunostinta si-a deschis de curand o afacere, avea ceva bani pe care vroia sa ii investeasca in ceva care sa ii produca bani , nu vroia ceva mare, avea nevoie de o afacere cu maxim 2 angajati. Dupa indelungi cautari, calcule, studii de piata, si-a facut un  plan de afaceri care insumeaza idei si viziuni despre justificari, previziuni, statistici, care compara stadiul actual al afacerii cu cel din urmatorii trei, cinci ani, stadiul dorit cel putin. Un plan de succes trebuie sa faca parte din tot ceea ce intreprinde antreprenorul, si nu va inceta sa fie prezent in mintea sa.Dupa toate acestea a ales sa isi deschida o vulcanizare auto cu echilibrat roti, unghi de fuga, indreptat jante si alte multe specializari.

Pentru inceput avea nevoie de un spatiu intr-o zona buna pentru o astfel de afacerei iar acest loc nu s-a lasat mult cautat . Aparatura si sculele de care avea nevoie le-a comandat . A mai achizitionat cate un set de anvelope pentru a le avea la vanzare in caz de unul dintre clienti are nevoie.

Primi clienti ai lui am fost noi amici, am zis sa ii mearga si lui bine dupa care am inceput sa ii facem si noi reclama in stanga si in dreapta pe la cunostintele avute de fiecare.

Acum la cateva luni afarea lui s-a dezvoltat si ii merge destul de bine, clienti pleaca multumiti si revin cu placere in cazul in care au de echilibrat o roata sau daca au de facut un unghi de fuga. Clienti mai sunt multumiti ca datorita echipamentelor cumparate de la cei de mai sus nu sunt facuti sa astepte si ca totul de face intr-un timp scurt cu aparatura si nu cu ciocanul si levierul cum fac alti. Eu personal am innebunit cand am mers la o vulcanizare iar cel de acolo a lua ciocanul sa loveasca janta pentru ca era putin “patrata” , de mentalitate de roman, la noi totul se rezolva cu ciocanul sau cu o sarma si un pantent asa cum reparau pe vreumuri parinti nostri batranele dacioare, alta intamplare neplacuta am avut cand am dus tot o janta la indreptat pentru ca o facusem patrata din cauza gropilor si a cauciucurilor cu garda joasa, iar cei de acolo mi-au indreptat janta cu flacara de la autogen, va dati seama ca s-a dus dracu vopseaua care era una speciala cu nichel .

Asta e vorba unei celebre vedete tv, “Traim in Roamnia si asta ne ocupa tot timpul” .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *