Romania a intrat marti, 19 mai, in prima semifinala Eurovision desfasurata pe scena Wiener Stadhalle, de la Viena, cu numarul de concurs 15, potrivit eurovision.tv. Trupa Voltaj a reusit sa ajunga in marea finala Eurovision 2015.

Piesa pe care au cantat-o cei de la Voltaj pe scena celebra a Eurovisionului se intituleaza „De la capat” sau „All over again” si face parte dintr-o campanie, in care trage un semnal de alarga fata de situatia copiilor lasati singuri acasa de catre parintii care pleaca la munca, in strainatate.

Calin Goia, solistul trupei Voltaj, declara ca intra in semifinala cu gandul la romanii care au fost nevoiti sa plece la munca in strainatate, lasandu-si familia acasa. „Este un pret urias pe care il platesc pentru visul unui trai mai bun. Melodia, show-ul de la Viena si intreaga campanie vizeaza o problema care afecteaza oameni din mai multe tari si imi doresc ca mesajul nostru sa razbata dincolo de ecranele televizoarelor. Iar cei de acasa, chiar daca nu ne pot vota, stiu ca vor fi cu sufletul alaturi de noi si asta conteaza enorm”.

Cu toate acestea, Mihai Traistariu nu se putea abtine sa nu comenteze calificarea baietilor de la Voltaj. Acesta a comentat pe reteaua de socializare Facebook, ca este foarte multumit de prestatia si rezultatele pe care acestia le-au obtinut pentru tara noastra. Traistariu mai spune ca Romania nu se afla printre favoritele lui de la Eurvision, fiind de parere ca piesa baietilor de la Voltaj a fost una foarte buna, insa show-ul a fost unul foarte banal. „Voltaj a cantat fara greseala. Nu pot sa zic ca show-ul m-a dat pe spate, insa… totul a fost curat. Evident… tre’ sa multumim si romanilor din diaspora, care-si fac datoria in fiecare an. M-am bucurat ca au trecut mai departe! Favoritele mele pana acum sunt asa: 1. Suedia, 2. Spania, 3. Australia, 4. Italia, 5. Rusia”. Traistariu a obtinut cel mai bun punctaj al Romaniei la Eurovision.

Tarile care merg mai departe, in finala sunt urmatoarele: Albania, Armenia, Rusia, Romania, Ungaria, Grecia, Estonia, Georgia Serbia si Belgia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *