O viata lipsita de alcool nu pare a fi o realitate grea, insa daca stai si te gandesti, acest lucru poate fi o provocare mare pentru multi dintre noi. Renuntarea la alcool inseamna renuntarea la un stil de viata. Trebuie sa iti iei gandul de la acele betii pe care le-ai tras cu prietenii, intr-o noapte la club, sau cu colegii in studentie. Nu vei intelege niciodata cat ai de castigat daca te lasi de aceasta ”activitate sociala”, pana nu renunti cu adevarat la alcool. E o experienta cu totul noua.

Care sunt motivele pentru care sa renunti la alcool?

In primul rand, trebuie sa stii ca, odata ce renunti la bautura, vei putea fi capabil sa-ti aduci aminte de lucrurile pe care le-ai facut cu o seara inainte, pe care ai petrecut-o in oras. Poate ca ai avut cateva nopti memorabile cu prietenii tai, cand ti s-a ”rupt filmul”, insa acesta nu este un mod de viata.

Cel mai important lucru si dupa care o multime de oameni alearga in cautarea unui tratament este mahmureala de a doua zi. Daca te lasi de acest obicei scapi si de senzatia de greata si oboseala de a doua zi. In felul acesta, chiar daca iesi seara intr-un bar si nu vei consuma alcool, a doua zi ti-o poti petrece la soare, sau la o plimbare in parc, in loc sa stai sa lenevesti de rau in pat.

Nu iti arunci banii in veceu. Da, de fapt asta faci, mai ales daca alegi sa bei bere. Plus, shot-urile si cocktail-urile sunt foarte scumpe, asa ca mai bine ai renunta la alcool in favoarea unui suc natural sau a unei ape plate, iar in felul acesta vei reusi sa te si distrezi, dar sa si pui un ban deoparte.

Problemele tale raman tot probleme, chiar daca te apuci de baut. Oamenii aleg aceasta cale pentru ca simt ca ”fug” de situatiile urate in care se afla. In loc sa te imbeti intr-un bar, mai bine te-ai ocupa cu adevart de situatia in care te afli, iar dupa ce ti-ai rezolvat problemele, poti savura momentul de dupa, impreuna cu familia sau prietenii.