Vacanta mare sau vacanta de vara indiferent cum o numim este vacanta mult asteptata si cea mai lunga .  Cu zile calduroase si scaldate in soare , ploi scurte de vara , ciripitul pasarelelor , rasul zglobiu al copiilor , parcuri pline pana seara tarziu , stranduri aglomerate aceasta este vara .

Ca in fiecare vara voi merge si acum la mare . Astept cu nerabdare sa simt nisipul fin si fierbinte , sa ma arunc in apa marii , sa ii simt gustul putin sarat , sa simt pe corp briza marii , sa facem castele din nisipul umed . Mamaia este statiunea cea mai  vesela , plina de viata la orice ora din zi sau din noapte .  Pe strazile statiunii se aude muzica ,carele alegorice cu fete frumoase strabat statiunea . Terasele si cluburile rasuna de muzica ,  voie buna ,  distractie . Seara totul este luminat . Muzica live rasuna de peste tot . Imi place sa vad apusul si rasaritul soarelui . Acea multitudine de culori . Imi place acea stare de bine care o simti noaptea pe plaja . Valurile care ajung si se sparg la mal . Imi place tipatul pascarusilor ziua . Imi place sa cutreer magazinele pentru a cumpara diferite cadouri pentru cei dragi mie . Imi place forfota strazilor , oamenii parca sunt lipsiti de inhibitii .

Aceasta este doar o parte a vacantei pentru ca cealalta parte o petrec alaturi de bunici in casa de la tara . Unde rasfatul este la el acasa . Schimb marea cu garla care curge prin spatele casei lor . Merg cu bunicul la pescuit . El este cel care m – a invatat sa pun momeala in ac , m – a invatat cum sa pescuiesc . Dupa fiecare ploaie merg cu bunicii sa adunam ciuperci in padurea din apropiere . Ii ajut in gradina si la culesul viilor , mergem sa dam mancare animalelor din curte si pe cuvant ca nu sunt putine . Aici am vazut cal , vaca , capra , gaini , porci , gaste , cate mai e cazul sa enumar? Eu zic ca nu .

Off gata cu vacanta , incepe scoala , dar abia astept sa vina vacanta de iarna cu zapada ,schiuri , povesti la gura sobei .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *