Copii merita toata atentia si grija nostra…. Inca de la cea mai frageda varsta trebuie sa cunoasca mai multe metode de a face sport si sa se axeze pe ceea ce considera ei ca li se potriveste mai bine.

De cele mai multe ori, parintii aleg pentru copii lor dansul, acesta avand beneficii foarte mari , ajuta copii sa se dezvolte intr-un mod armonios, organizat si sanatos….

Si eu as alege pentru copilul meu sa practice dansuri de societate , pentru ca ma uit la nepotii mei cat de frumos au crescut.Acum au ajuns la un nevel mai inalt,calatoresc intreaga tara pe la diferite concursuri pentru a arata lumii performmanta lor . Ma mandresc cu ei pentru peste tot unde ajung trebuie sa culeaga un premiu, niciodata nu se intorc acasa cu mana goala .

Pentru copii practicarea unui sport a început să devină, în ultimul timp o raritate. Odată cu dezvoltarea tehnologiei copiii preferă jocurile și sporturile virtuale în defavoarea celor reale. Adulții trebuie să dea dovadă de responsabilitate și să își încurajeze copiii să facă sport încă de la vârste fragede.
Practicarea unui sport într-un cadru organizat va da copilului posibilitatea să își dezvolte abilitățile în deplină siguranță, unde sunt supravegheați de un adult responsabili care este special pregătit pentru a-i ajuta pe copii să evolueze cât mai bine.

Astfel, copiii vor învăța:

  • să lucreze în echipă,
  • să fie răbdători cu ceilalți și să își aștepte rândul.
  • să fie responsabili
  • să aibă respect pentru ceilalți
  • că fiecare are rolul lui într-o echipă și
  • că fiecare om contează.
  • să fie ascultători
  • să îndeplinească sarcinile pe care le primesc de la un adult
  • să se descurce în situații neprevăzute
  • să se adapteze mai ușor. Și nu în ultimul rând, își vor face foarte mulți prieteni, de aceeași vârstă cu ei și cu pasiuni și interese asemănătoare.

In sinea lui, sportul nu este un lucru bun sau rau, insa modul cum parintii si, mai tarziu, antrenorii il gestioneaza, in ceea ce priveste viata celui mic, poate avea un impact serios asupra starii sale psihologice, a conditiei sale fizice si a interesului sau asupra acestuia. Presiunea pe care o pot aseza parintii pe umerii copiilor, experienta si sensibilitatea antrenorului si tipurile de pedepse si recompense date pierzatorilor de catre societatea din care fac parte – toate acestea stau la baza dezvoltarii psihice a celui mic si, implicit, vor avea repercursiuni in modul cum el va privi succesul si esecul.

E placut sa dansezi…fiecare danseaza in stilul lui….dar sunt anumite dansuri unde avem nevoie de putina pregatire,putin antrenament.

E normal sa iei cursuri acolo unde te pricepi mai putin,mai ales daca in viata ta urmeaza un eveniment important cum ar fi o nunta,un botez sau un majorat la care cu siguranta nu trebuie sa stai jos,scuzandu-te simplu “imi pare rau,nu stiu sa dansez…”. Daca ai hotarat sa iei parte la acel eveniment,bucura-te de el din plin si nu sta jos o clipa!

Corpurile si mintile noastre au nevoie de energie,de tinerete dar si de vitalitate psihica si fizica,toate acestea regasindu-se perfect prin practicarea dansului.

Recomand tuturor aprofundarea acestui sport minunat, in primul rand pentru ca este deosebit de relaxant, in al doilea rand pentru ca asigura sanatatea corpului nostru (” O MINTE SANATOASA INTR-UN CORP SANATOS”) si nu in ultimul rand, pentru arderea caloriilor obtinuta in urma frecventarii unei sali de dans.Poti practica asta la scoala de dans , spre exemplu poti inscrie copilul la una dintre cele mai bune scoli de dans.

Daca ai un copil nu ezita sa mergi cu el la lectii de dans ,vei observa o dezvoltare rapida si corecta a copilul si nu vei fi dezamagit de alegerea facuta.

Le creeaza o conditie fizica excelenta!

Dansul este una dintre cele mai distractive forme de activitate fizica pe care le poate face copilul. El foloseste astefel,constant si echilibrat toate grupele de muschi si ajuta la tonifiere musculaturii si la o crestere si modelare armonioasa a corpului copilului. Unele forme de dans ofera si o gratiozitate in miscarile copilului.

Copiii au probleme de concentrare, iar dansurile, prin antrenamente si repetitii ii ajuta sa asculte de instructiunile oferite si sa realizeze miscarile pe rand si cu rabdare, imbunatatindu-si concentrarea.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *