papagaliTot mai multa lume incepe sa descopere faptul ca papagalii sunt niste animale de companie perfecte. Aceste pasari sunt foarte frumoase, fascinante si foarte destepte. Oricum, trebuie a inveti despre ingrijirea papagalilor inainte de a merge la magazinul de animale si de a cumpara prima pasare care iti apare in fata si iti atrage atentia.

Ce trebuie sa stii despre detinerea acestui tip de pasari in casa?

  • Pregateste-te pentru o casa zgomotoasa si dezordonata. Papagalii macina fructele si semintele, decojesc fructe si legume, se joaca cu jucariile lor si zona din jurul coliviei lor poate fi destul de dezordonata si murdara. Mai mult de atat, mai exista si problema gainatului si a penelor si pufului care zboara peste tot. Un papagal mare poate face o gramada de zgomot. Fie ca fluiera si repeta versurile unei melodii auzite la radio, fie ca indruga nonsensuri intruna, nu poti garanta ca al tau papagal sa fie linistit si sa nu faca zgomote, mai ales cand dormi. A-i amplasa in garaj sau a-i inchide pe undeva intr-o camera izolata nu este nici asta o optiune foarte buna. In acest sens, pasarea ta de companie va deveni stresata si poate chiar psihotica.
  • Ia in considerare locatia si temperatura. Cu toate ca papagalii sunt creaturi sociale, fiecare dintre aceste pasari poate avea nevoi diferite. In functie de temperamentul papagalului tau, amplaseaza colivia intr-o zona in care acesta va interactiona cu tine. O bucatarie este un loc potrivnic in care sa iti asezi animalul de companie de vreme ce curatenia care se face in mod regulat si mirosurile ii pot dauna pasarii tale. Papagalii pot tolera o multime de temperaturi, iar daca vei mentine o atmosfera potrivita pentru tine in casa, le va fi si lor bine. Stabilitatea temperaturii este cel mai important factor. Temperaturile fluctuante pot avea un efect foarte mare asupra sanatatii pasarii tale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *