Am o frica de dentist de nu va spun. Sunt conștienta ca tehnologia a evoluat, ca extractiile nu se mai fac ca pe vremuri dar frica e acolo undeva in adancul sufletului in spatele unor experiente din trecut rămâne și parcă tot nu îți vine să te duci. Dar pana la urma am convinsa de sot mi-am facut curajul si am facut acest pas, mi-am invins teama si insotita de el am mers la dentist. Am luat hotararea sa merg pentru ca era in primele saptamani de sarcina si stiam clar ca dupa nu voi mai avea voie sa fac absolut nimic daca aveam dureri. Cariile si extraciile s-ar fi realizat pe viu.

Sotul a inceput sa imi prezinte pe net ofertele celor de la www.dentistsuceava.ro si sa incerce sa imi explice ca nu este dureros ca nu mai sunt metodele si acele acelea barbare. Saracul se chinuia din rasputeri si pana la urma a reusit.

Am facut o programare si am mers la acel cabinet despre care mi-a vorbit, ajunsi acolo mai mult a vorbit el pentru ca pe mine parca m-au luat toae durerile de masele. In prima zi ni s-a explicat cum o sa evolueze lucrurile si cam ce era de facut pentru a nu avea probleme pe timpul sarcinii.

Discutia nu a fost una dureroasa ci din contra m-a intarit ca data viitoare sa vin fara sa imi fie teama, mi s-a explicat cum si cu ce o sa mi se repare cariile, cum se plombeaza o masea dar si multe altele. Eu deja imi fac planuri acum sa imi pun si aparat denatar dupa ce voi naste pentru ca din cate am inteles acum nu am voie .

Anestezia a fost locala si va pot spune ca nu am simtit nimic, m-am interesat si anestezia nu ameninta fatul cu absolut nimic pentru ca eram in primul trimestru de sarcina. Astfel am reusit sa imi repar dantura inainte de a evolua sarcina. Dupa consultatia stomatologului dar si al medicului ginecolog am primit ca si tratament impotriva durerii nospa. Sub nici o forma antibiotice sau alte pastile. E foarte important ca sa stii ce pastile ai voie sa iei si in ce trimestru maxim, dar de obicei nu prea ai voie sa iei nimic pentru ca poti provoca avort sau fatul sa aiba probleme cand o sa creasca.

Ma bucur ca am rezolvat problema din timp si pe timpul sarcinii nu voi avea probleme.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *