Încă din facultate am înțeles că am de a face cu limba străină pentru mine și anume contabilitatea. Mai pe românește chineza curata dacă nu ești cu cursurile la zi și nu depui un efort cât de mic ca sa o înțelegi un pic. Am fost avertizați de acest eveniment încă de la primele ore de curs. Așa ca mi-am dat cât de cât silința sa o accept și sa o înțeleg.

Efortul meu a fost astfel apreciat în nota de la examen. Mă consider un norocos ca am reușit sa deslușesc cât de cât tainele ascunse ale contabilității și sa mă familiarizez ușor ușor cu termenii ei nu tocmai prietenoși.

Am ales sa fac acesta facultate cu profil de contabilitate pentru ca eu consider aceasta știință cărămida care sta la baza unei întreprinderi.

Dacă ai un contabil bun care sa se ocupe de actele firmei tale, afacerea ta merge bine , dacă problema se afla aici, în zona actelor și a calculelor , firma nu va mai genera profit. Cu siguranță sunt și alți factori care influențează majorarea și micșorarea profitului, dar acesta este cel mai important.

Un întreprinzător bun este acela care are cât de cât habar de actele care îi circula prin firma, de debitări și creditari,  balanțe și bilanțuri contabile și câteva legi de care se tine seama obligatoriu într-adevăr firma pentru a nu avea probleme pe mai departe și pentru a nu se ajunge la faliment.

O firma care poate oferi toate aceste servicii am gasit-o pe www.rmaudit.ro .

Aceasta firma are un personal calificat în știință contabilității,  capabil sa tina în frâu o firma de diferite mărimi cu capital diferit , indiferent de numărul acționarilor sau al asociaților. Am o cunostinta care se incapataneaza sa tina singur contabilitatea cu toate ca nu se descurca. Face foarte multe greseli, am incercat ca ii explic ca ar fi bine sa apeleze la o firma specializata, la cineva acreditat si autorizat sa faca asa ceva. Ce ar fi sa ne apucam toti sa facem operatii, noi nu suntem in stare sa taiem, la fel el sa scrie cu pixul. Diferenta o gaseste in specializarea acelei persoane ca sa faca acel lucru, nu degeaba medici fac atatia ani de medicina si de practica, la fel si contabili si vin el sa tina contabilitatea la o firma cu un profit bunicel cred eu.

Sfatul cuiva care a facut o facultate de profil, incercati sa nu va mai bagati acolo unde nu va pricepeti pentru ca faceti mai mult rau, apelati la firme de genul celei rmaudit si cu siguranta nu veti intra in necaz.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *