Iubitorii de animale sunt mereu in cautare de noi posibilitati in ceea ce priveste imbunatatirea modului in care pot avea grija de cainele pe care il detin. Nu pare atat de greu in aparenta, insa concret este un subiect complex.

Pentru cei interesati de ingrijirea totala a cainelui Fanvet.ro este locul ideal pentru informare. Nu numai ca descoperi modalitati necesare prin care sa devii un stapan mai bun insa in egala masura tine si de partea medicala de tratament pe care tot aici o vei gasi. Iata cateva sfaturi si trucuri de ingrijire:

  1. Bolul de apa si mancare e musai sa fie numai pentru caine. Se afla printe primele lucruri pe care sa i le cumperi. Nu poti considera ca este igienic sa imparti astfel de lucruri cu animalul. Ca un extra sfat, alege acel tip de bol intreg, cu doua separeuri pentru a fi mai usor sa le folosesti atat tu cat si cainele. De preferat sa se evite plasticul.
  2. Colierul – de ce ai avea nevoie de el? De regula este ceva estetic, pe cand altii pun mare accent pe partea practica, gravand numele cainelui si eventual adresa. Acum insa detinem cipul care ajuta la identificare asa ca mai degraba se recomanda microciparea cainelui, mai ales ca este impusa prin lege.
  3. Patul cainelui trebuie sa fie un loc al lui, separat. Nu este igienic si indicat a se folosi acelasi pat pentru caine si stapan. Nu numai parul de animal poate fi deranjat insa ori stai cu frica de a nu-l lovi sa cada din cap, ori el se va acomoda poate prea mult cu spatiul tau incat nu iti va mai permite sa te simti bine dormind.
  4. Produse de ingrijire. De la peria speciala, mai ales daca blana cainelui este lunga si pana la samponul necesar, de la produse destinate prevenirii muscaturilor de insecte si pana la tratamente de preventie a pielii prea uscate sau pentru blana, de ingrijire a dentitiei exista o varietate de lucruri pe care stapanii de animale le pot achizitiona. Depinde si de bugetul ficaruia si de nevoile cainelui.
  5. Jucarii. La fel ca si in cazul copiilor spre exemplu cand le ies dintii si cainii au nevoie de jucarii speciale pentru dentitie. Mai apoi intervine nevoia de a i se oferi o activitate ce il va impiedica sa roada lucruri importante din casa. Tine cont de preferintele lui si ofera-i jucarii variate.

Un caine vesel si sanatos inseamna un stapan care stie sa aiba grija de patruped.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *