tineri somajDin ce in ce mai multi tineri intra in somaj dupa terminarea liceului. Vom ajunge o tara plina de someri in cel mai scurt timp. Foarte multi renunta la scoala de la varsta foarte frageda. Ce-i drept asta se intampla mai mult in mediul rural decat in cel urban, dar nici cei de la oras nu acorda atentia necesara orelor se curs. Diferenta este ca parintii lor stau mai mult cu gura pe ei, acestia nefiind ocupati cu muncile campului.

Pentru ei si pentru multi altii au fost infiintate scoli postliceale si programe de curs cu specializari care ofera o calificare si o diploma ce le este de folos pe viitor la o posibila angajare. Astfel urmand o scoala sau un curs de calificare, statul a considerat ca poate reduce rata somajului. Pentru cei care au luat insa bacul si vor un job mai bun si o calificare rapida, pot intra pe scoala de cariere. Cei de aici ofera cursuri atat in vanzari, cat si in call centere.

Si pentru ca in Romania cele mai bune job-uri sunt cele care implica marketing-ul, angajatul trebuie sa aiba o mare experienta in consultanta si in relatiile cu clientii. Acest lucru ofera o rampa de lansare in cariera tinerilor. Indiferent de calea pe care alegi sa o urmezi, este bine sa stii ca poti incepe oricand a relua facultatea sau chiar a da din nou BAC-ul daca asta iti doresti. Romania este totusi o tara ce promite multe, mai ales de la ultimul mandat incoace.

Tinerii intra intr-adevar in somaj. Eu sunt un exemplu in acest caz, dar pana la urma mi-am gasit de munca. Nici somajul nu este rau pentru ca iti ofera o anumita suma de bani timp de sase luni de la inaintarea dosarului de somaj la AJOFM. Nu este mult, insa tot este ceva si cel putin in timpul acesta poti cauta de munca, nefiind totusi pe liber complet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *