Cele mai frumoase principii, cele mai bune practici nu valorează nimic dacă nu sunt puse în aplicare, după cum cel mai bun medicament e fără efect, dacă nu-i luat de bolnav.

Cea mai mare valoare au acele principii, practici care răsar din experienţa noastră proprie. Cele pe care le-au formulat , le-au aplicat alţii ne plac şi ne atrag în măsura în care se potrivesc cu felul nostru de a fi şi de a gândi.

Dar să nu uităm : “ Educarea altora trebuie să pornească de la aceia care au fost în stare să se educe pe ei înşişi”, iar “ O educaţie desăvârşită trebuie să urmărească două scopuri: să dezvolte la maximum personalitatea fiecăruia şi să-l facă tocmai prin aceasta folositor momentului, realităţii în care trăieşte”

 

Ca picăturile fără număr care formează oceanul, ca mierea adunată fără încetare de mii şi mii de albine, astfel munca tuturor profesorilor şi trainerilor ce au contribuit la succesul deplin al Şcolii de vară “Educaţia merită” iulie2010 sunt sigură că va avea ecou nu numai prin participanţii prezenţi în sală, ci şi prin noi, cei care am avut “onoarea” să participăm online la aceasta.

 

Şi ca să îmi exprim “dorinţa” –efectul lucrurilor întâmplate săptămâna trecută- permiteţi-mi să folosesc o cugetare […din „Cultură şi filozofie în texte şi studii”, autor Theofil Simenschy,pag 274] :“Prea adesea nu suntem în stare să răsplătim binele care ni s-a făcut; cea mai frumoasă recunostinţă este ca, amintindu-ne de cei care ne-au ajutat, să ajutăm la rândul nostru pe alţii. Astfel binele se va transmite tot mai departe, ca lumina în noaptea Învierii”

 

…pentru că asta îmi doresc :

-să duc mesajul Şcolii de vară în cât mai multe locuri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *