Stalpul si motostivuitorul

Primul job l-am avut la sfarsitul primul an de facultate , dupa cateva tentative de angajare la care am renuntat singur. Cum spuneam primul job adevarat a fost la Metro , pe raionul Drive In (materiale de constructii) . Dupa angajare cum e normal am inceput munca , trebuia sa aranjez sa bag marfa sa dau informatii. La inceput toti colegi au cam incercat sa se dea sefi si fiecare cu ordine (dracu ii aculta ). Ca si dotari aveam cateva lise mecanice, una electrica si un motostivuitor. Baieti vechi lucrau cu motostivuitorul, pe mine nu ma lasau cu el ca sa nu fac boacane , asa ca mi-au dat in custodie “trocaderul”electric de care trageam de ma gaseau draci pentru ca avea rotile cam tocite si mai ramanea suspendat cand iti era lumea mai draga.

A fost singurul loc de munca unde am facut ciubuc la greu dar si cele mai multe boacane . Dupa cateva luni mi-au dat voie sa merg si cu motostivuitorul, iar intr-o duminica cand eram singur  pe tura a trebuit sa descarc un tir cu marfa, zis si facut. am descarcat eu tirul, nimic amuzant dar la final de fericire ca era primul meu tir descarcat m-am apucat sa fac jaloane cu motostivuitorul in parcare. In parcare de la metro sunt montati stalpi de 80 de cm pentru pietoni, eu faceam jaloane printre si la ultimul surpriza .. l-am agatat o piesa care e montata in fata ca sa nu spargi paleti cu marfa , l-a scos din asfalt si a intrat sub motostivuitor, a iesit din asfalt ca un atunci cand scoti un cutit din branza , nu a opus rezistenta.

Am incercat manevre fata spate, pauza nimic , m-am dat jos si ce sa vezi “scula” mea era suspendata pe stalp , nici una din roti nu mai atingea asflatul :D. Ce-i de facut ?

M-am dus la director , i-am povestit , a ras dupa care l-a sunat pe cel de la intretinere sa mergem sa vedem isprava. Ala de la intretinere se agita in ultimul hal, am luat “trocaderul”electric si cu ajutorul lui am scos motostivuitorul de acolo.

In urma peripetiei am stricat la el o pompa , pompa de care au achizitionato de pe la piese auto pentru camioane. Va dati seama pompa camion avea trocaderul meu  cu care am facut ravagii prin parcare.

Stalpul a reaparut la cateva zile dar cu o fundatie mult mai zdrava din beton:D.

Dupa aceasta isprava m-am potolit pentru o perioada, dupa care m-am apucat iar de draci, am mutat masina sefului de raion, o dacie 1310  , am pus lamele prelungitoare la motostivuitor, i-am rificat omului masina cu grija ca sa nu ii cup ceva conducte pe sub masina si i-am duso in curtea din spate, unde am ascunso dupa cativa paleti cu marfa . Cand a venit din magazin la noi sa faca infarct ca nu mai are masina acolo, mai mai sa sune politia ca i-a fost furata rabla de dacie. Dupa ce l-am lasat sa fiarba putin l-am condus la locul unde ii ascunsesem masina .

Am fost un mic Denis pericol public la locul ala de munca .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *