stat josEste posibil ca si in momentul de fata sa fii asezat pe undeva. Fie ca te afli la birou, acasa la laptop, in masina sau intr-un restaurant luand pauza de pranz, esti afectat de atata stat jos. Se pare ca in ziua de azi, cam toata lumea este afectata de statul pe scaun intr-o pozitie inconfortabila. Bine, tot noi ne plangem ca stam in picioare cand facem asta prea des, tot noi ne plangem de statul jos si de durerile de spatem insa la alternative nu ne-am gandi un pic.

Stai jos in masina, conducand sau fiind pasager, stai jos in autobuz, jos pe scaun pentru a lua masa undeva, jos pe banca din parc sau jos atunci cand citesti ceva. La TV, stai jos si citesti. Exista posibilitatea sa stai jos chiar cand citesti toate acestea. Ei bine, vei dori sa fi stat jos atunci cand vei fi descoperit urmatoarele lucruri despre stat. Daca stai jos pentru sase ore pe zi, iti vei putea scurta anii de viata aproape cu 7. Woow. Ce rau! Cine s-ar fi gandit ca atata stat jos te-ar putea afecta intr-o asemenea maniera?

Sezutul pentru perioade lungi de timp are un impact negativ asupra metabolismelor noastre, sporind nivelele de zahar din sange, colesterolul, tensiunea arteriala, trigliceridele si leptina, hormolul care iti induce apetitul. De multe ori, toate aceste lucruri pot duce la obezitate si la afectiuni ale inimii.

Atunci cand sedem jos pentru mult prea mult timp, ne sabotam pe noi insine si corpurile noastre. Ne slabim sistemele limfatice care ne fac mult mai vulnerabili la infectii. Vasele limfatice trebuie sa dremeze, insa nu pompeaza sange ca inima. Acestea au nevoie de contractia ritmica a picioarelor pentru a realiza acest lucru. Exista multe alte probleme care apar odata cu aceasta inactivitate de zi cu zi. De aceea, ar trebui sa incercam sa mai miscoram timpul de stat jos zilnic, macar in mijlocul de transport, in pauzele de la serviciu si poate si acasa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *