Zilele acestea  am avut nevoie de serviciile medicale romanesti, din motive medicale am ajuns la urgente.

De cum am intrat in cureta spitalului am fost luat in primise de paznic, unde merg cu ce problema, cat stau ? De parca atunci cand ajungi la spital stii cat stai, stai cat este necesar.

Am scapat de portar si am ajuns la Upu, aici o tanti dupa o tejghea de parca erai la bar ma intreaba cu ce problema. Ii explic ce ma doare si imi zice sa iau loc .Dupa 10-15 minute de stat timp in care m am uitat ce chef de munca aveau cei din urgente imi ajunge randul, dar nu am fost luat in primire de un asistent sau asistenta ci de o infirmiera, aceasta doamna mi a luat tensiunea, apoi mi a facut un EKG (electrocardiograma), dupa EKG mi a fost recoltat sange, am observat ca de acest tratament beneficiau toti cei care ajungeau in urgente, parca erau pe banda rulanta, ma intrebam daca acele cadre “specializate” cu un chef “extraordinar ” de munca stiu sa mai faca si alte chestii? Nu i am vazut sa aiba parte de cazuri mai speciale. In fine sa revenim la mine, am fost rugat sa astept sa vina rezultatele la sange timp in care nu am primit nici un ajutor specializat , usor usor am inceput sa imi revin. M am plimbat prin urgente in asteptarea analizelelor aproape 2 ore timp in care am stat si m am uitat la cei care ar trebui sa se ocupe de pacienti si imi puneam fel de fel de intrebari , oare am nimerit eu gresit, poate e o tura fara chef, poate sunt satui de munca. La intrare unde v am povestit ca era acel “bar”, era un grup de 3-4 asistente la o suieta isi savurau cafeaua cu toate ca era ora 17 , intr o incapere o doctorita vorbea la telefon . Nimeni nu avea chef de munca  cu toate ca pacienti erau, nu stia stanga ce face dreapta. Cred ca mori cu zile daca ajungi pe mana lor .

Dupa 3 ore de stat in urgente am plecat spe casa cu un gust amar despre sistemul sanitar si cu diagnostic “anemie”. Voi merge la o clinica privata pentru analize suplimentare si cu gandul ca poate daca le bagam ceva in buzunar poate aveam alt diagnostic .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *