In Malaezia trebuia sa aiba loc o conferinta numita Love and Sex with Robots, dar, din pacate, a fost anulata. Autoritatile din Malaezia au numit aceasta sedinta ca fiind “ilegala” si “ridicola”: “nu exista nimic stiintific in ceea ce priveste sexul cu robotii”- sustine un politist. Cu toate acestea, altii sunt de parere ca exista mai multe aspecte interesante si importante atunci cand vine vorba de partenerii roboti intimi, iar de aceea ar trebui sa se faca mai multe cercetari in acest sens.

Exista o multime de oameni de stiinta care sustin ca robotii sunt capabili din punct de vedere sexual, cum ar fi si cel din filmul Ex Machina, de exemplu. De asemenea, exista si alte exemple de acest gen in alte filme sci-fi: Artificial Intelligence, Her, Oblivion sau Transcendence. Asadar, este normal sa vedem ca intr-adevar exista o problema reala atunci cand vine vorba de intimitate cu un robot?

Unii sunt de parere ca exista o legatura. Exista chiar si o campanie de a preveni sexul cu robotii- Stop Sex Robots- care doreste ca robotii sa fie interzisi. Argumentul organizatiei este acela ca robotii ar consolida inegalitatea dintre sexe si ar putea avea legatura cu pornografia si prostitutia. Dar, daca stam bine si ne gandim, jucariile sexuale nu au impiedicat oamenii sa se casatoreasca si nici nu au facut ca femeile sa fie supuse prostitutiei. Astfel de argumente nu au nicio baza reala, astfel ca ar trebui evitate.

Sexul cu roboti este considerat adulter?

Dar chiar si asa, poate ca cea mai mare problema morala consta in ideea ca sexul cu un robot ar putea fi considerat adulter. Insa, utilizarea de jucarii sexuale tot se cheama adulter? Un sexbot nu ar fi nimic altceva decat o jucarie sexuala mai avansata, asa ca nu ar trebui sa apara atat de multe crtici in jurul acestui subiect.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *