Luna aceasta numai ce am terminat renovarea. Am tras tare in ideea de a reusi sa ne mutam cat mai repede si datorita faptului ca veneau sarbatorile si toata casa era intoarsa pe dos.  Vedeam lumea la cumparaturi, care mai de care agitata sa cumpere toata cele necesare pt masa de Paste, numai pe noi ne vedeai in magazinele de constructii si amenajari interioare, disperati sa luam ce ne mai trebuie pentru a finaliza renovarea.

Am inceput prin raschetarea peretilor pentru a inlatura calciul, apoi am trecut la pasul urmator izorea camerei pe interior. Am izolat toti peretii inclusiv tavanul.Am avut nevoie rotopercutoare, de 2 mestecauri pentru adeziv, adeziv si polistiren. Pe fiecare placa am intins bine polistirenul pt o priza cat mai buna. Dupa ce am terminat toti peretii si tavanul, am pus peste polistiren plasa din fibra si am fixat-o cu acelasi adeziv.(2 maini).

Pana aici ne-am descurcat singuri(noi ai casei).Dar pentru ca timpul ne presa am cerut o mana de ajutor unui zugrav de pe la bloc.Ce-i drept lucreaza foarte bine dar ii place si taina si vinul. Prima zi cat s-a dat cu glet a lucrat intens, eram foarte multumiti,urmatoarele 3 zile, deja mi se parea ca trage de timp, eu explicandu-i clar ca vreau sa ma mut in camera pana la Paste. Raspunsul lui era unul si acelasi si anume “da te cred, dar nu ne putem pune cu natura”….Omul avea dreptate, afara era frig, gletului ii trebuia timp sa se usuce bine sa se traga. Caldura in casa nu era. Am grabit uscarea gletului folosind o aeroterma.Se facuse o caldura in camera, un abur si un aer de nerespirat. Zilele treceau si peretii mei inca nu se uscasera pt a trece la pasul urmator(slefuirea) . Am facut cea mai mare greseala grabind uscarea peretilor.Ce-i drept am reusit sa ne mutam in camera pana in ziua de Paste, dar vreau sa va zic ca peretii mei au inceput sa crape. Practic cum da aerul rece in pereti cum aud gletul ca incepe sa crape.

Am cautat un zugrav am intrebat si zugravul asupra caruia noi aruncasem toata vina. Acelasi raspuns. Peretii nu au fost lasati sa se usuce complet.

Crapaturile sunt foart fine dar lungi si ma sperie. Mi-e frica sa nu imi cada gletul in cap.O sa mai asteptam un pic sa vedem cat are de gand sa mai crape. Daca nu in cel mai rau caz la vara vom incerca sa zugravim din nou.Desii mi se rupe sufletul pentru banii care i-am bagat si materialele care le-am luat.Nu m-am zgarcit la materiale,toate straturile au fost aplicate corect. Atata doar ca ne-am grabit.

Ne-am grabit pentru ca nu mai suportam ideea de a dormi in sufragerie,pentru ca ma uitam pe geam si vedeam lumea cum iese si scutura si spala,altii cu sacosele pline de la cumparaturi, pe scara numai mirosuri de cozonaci….la noi un casa numai praf alb peste tot …de nu-ti venea sa-ti pui o farfurie cu mancare de frica sa nu mananci glet pe paine.

Voi reveni cu detalii la acest articol, sper din suflet sa nu patiti la fel si sper ca nici mie sa nu-mi mai crape peretii.

One thought on “Renovarea si secretele ei”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *