In ultimi ani preturile la benzina si motorina au explodat , acum cativa ani benzina si motorina aveau preturile apropiate de 3 lei, iar salariile erau aceleasi ca si acum , acum in 2014 preturile la benzina si motorina super premium a depasit pragul de 7 lei dar salariile au ramas aceleasi ca acum cativa ani.

Cum un salariu minim pe economie acum faci un pli si inca un sfert de rezervor, acum  cam 5 ani cu aceiasi bani faceai plinul de 2 ori , asta daca ai o masina care sa consume in limita bunului simt , ca daca ai o masina cu motor de 3-4000 la care platesti un impozit anual de cateva zeci de mii de lei  sigur prea putin iti pasa de preturile la benzina si motorina .

Presimt ca peste 5 ani preturile la benzina si motorina o sa explodeze si ca se v-a dubla  iar noi sigur vom trece la mersul pe jos sau cu bicicleta , lucru pe care ar trebui sa il facem si acum dar din comoditate ne e cam greu.

Atunci cand vom realiza pana unde au excaladat aceste preturi cred ca o sa fie prea tarziu pentru generatia de maine , o sa le oferim o lume plina de poluare cu un aer greu respirabil , vor vedea soarele doar in poze .

Acest fenomen in care oamenii mai vad soarele doar pe panourile publicitare se petrece chiar acum in China unde din cauza poluari cerul este cenusiu ,  zici ca sunt inconjurati de o ceata cenusie. Sincer nu cred ca o sa mai existe solutii cand o sa se ajunga asa dar daca ne trezim mai repede si  gasim o solutie care o sa se dezvolte transportul public de persoane, multi vor reveni la mersul cu trenul care acum a cam disparut din peisaj , cei drept si pretul biletelor e cam piperat  la ce servicii primesti.

 benzina

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *