Cum va povesteam aseara, in urma cu ceva timp am fost la un botez in zona de nord a Moldovei. La intoarcere  am hotarat sa ma abat putin de la traseu si sa ma mai plimb si eu putin. Astfel am mers spre Brasov, unde nu am mai mers, am vizitat Piata Sfatului, biserica Neagra, am trecut putin si prin Poiana dupa care mi-am continuat drumul catre catre Campulung Muscel pentru a merge in vizita la un prieten vechi din facultate.

Am ajuns la el pe seara, omul m-a primit cu caldura cu toate ca era putin prins, se documenta pentru deschiderea unei pensiuni in zona respectiva si  se uita pe  un site lenjerii. Mi-a explicat ca pe langa primirea , aspectul pensiunii, ospitalitatea cu care este primit, mancarea, conteaza mult si lenjeriile pe care se odihnesc oamenii, ele trebuie sa fie moi si primitoare. Cam asa este, omul avea mare dreptate, degeaba ai tu o pensiune mare si frumoasa daca asternuturile pe care eu ma voi odihni sunt aspre sau au culori tipatoare sau sunt sintetice.

Noaptea a fost una lunga pentru ca am depanat multe amintiri in schimb dimineata am mers sa imi arate imrejurimile si noul lui proiect. Am aflat ca pensiunea o deschidea cu ceva fonduri nerambursabile. Ma bucur pentru el si sper sa ii mearga foarte bine, dar pentru asta o sa aiba nevoie si de publicitate. Dupa cateva ore petrecute impreuna am hotarat sa merg mai departe, asa ca am pornit spre Transfagarasan-Sibiu, de ce am ales oarecum sa ocolesc, va zic imediat.

Era prima data cand mergeam pe Transfagarasan si pe un drum cu o astfel de dificultate. Peisajele au fost unele de poveste cum rar iti este dat sa vezi, Am mers pana la Balea Lac unde am facut cateva poze dupa care mi-am continuat drumul catre Sibiu unde am si innoptat . Ziua am mers si aici intr-o mica excursie unde m-am plimbat pe langa zidurile Cetatii, am vizitat cele trei turnuri, turnu Olarilor, turnul Archebuzierilor si turnu Dulgherilor apoi am mers in Piata Mare a Sibiului, am mers si pe faimosul pod al Minciunilor, sincer Sibiul este un oras cultural bine pastrat si chiar ma bucur ca nu a fost atins foarte tare de mana lui Ceausescu si ca oamenii au pastrat arhitectura si nu au darmat pentru a cosntru vile si alte palate de prost gust.

Dupa o zi in care am avut ce vizita in Sibiu am plecat catre Transalpina, stiind ca drumul nu este dat in folosinta dar auzind ca este practicabil si ca este printre cele mai inalte din europa am vrut sa vad si eu vechiul Drum al Regelui. Soseaua urca pana la 2145 m altitudine, cand conduci pe aici trebuie sa fii foarte atent pentru ca nu exista marcaze iar pentru un necunoscator al zonei poate fi foarte periculos. Ai senzatia ca esti cu masina in nori. Peisajele la fel ca pe Transfagarasan sunt unice. Cele doua drumuri nu au comparatie. Daca vrei sa faci un astfel de treseu trebuie sa ai masaina pregatita cu cauciucuri de iarna .

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *