Mi-as dori sa ma apuc de o activitate fizica pentru a ma mentina in forma (sau mai bine spus, pentru a ajunge sa fiu in forma), insa ma trezesc mereu amanand-o. Nici macar nu visez la o activitate care sa necesite pregatire si implicare multa sau care sa aiba un program fix – nu as visa sa joc fotbal, baschet, baseball sau orice alt sport in care ai putea sa devi profesionist. Pur si simplu, o activitate fizica.

Cateva flotari, o serie de genuflexiuni, ceva abdomene. Nu necesita nici mult timp, nici prea mult efort. Desigur, as avea febra musculara vreo doua zile dupa, insa nu ceva teribil si n-ar fi prima data. Oricum lucrez la un birou, deci munca mea oricum nu necesita cine stie ce miscare, in afara de mersul pana la serviciu si inapoi acasa, deci n-as avea dureri ingrozitoare de cate ori ma misc.

Problema este ca nu am timp si/sau sunt obosit. Lucrand toata ziua, cand ajung acasa ultimul lucru pe care mai vreau sa-l fac este oricare altceva decat sa stau in pat degeaba. Iar acele activitati necesita sa ma schimb de hainele de birou in haine de sport, sa execut exercitiile, eventual sa ies afara (trebuie sa si alergam putin), sa ajung acasa, sa mai fac un dus si sa ma schimb apoi in pijamale. Sa nu uitam de mancare: daca ies sa alerg pe stomacul aproape gol, cu siguranta nu pot da randament maxim, iar dupa ar fi sa ies dupa ce mananc … haha, clar nu mai fac nimic dupa ce pun gura pe mancare. Somnul vine mai repede ca atunci cand trebuie sa inveti pentru sesiune.

Acum am ajuns la varsta in care am regrete din tinerete: am avut atata timp liber, pe care il petreceam stand degeaba, plictisindu-ma. Daca m-as fi apucat de un sport sau unele exercitii, pana acum ar fi fost o rutina, un lucru cu care m-as fi obisnuit si mi s-ar fi parut ciudat sa nu le fac, cand in momentul de fata mi se pare exact invers. Daca nu am facut sport pana acum, chiar o sa ma apuc acum?

Daca aveti vreo poveste care v-a motivat pe voi sa faceti acest pas, doresc sa o aud. Poate, poate, ma conving.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *