plante otravitoareStiai ca exista anumite tipuri de plante care, daca sunt consumate chiar si o singura data, ne poate aduce boala si chiar moartea? Binenteles ca stiai, insa stii si care sunt acestea, daca te pun sa mi le enumeri? Stiai, de exemplu, ca iedera salbatica, doar la o simpla atingere, iti poate da o alergie foarte urata, de care nu mai scapi prea curand? Dar ce ai zice de o rosie cherry bine coapta si pulpoasa?

Daca vei vedea asa ceva crescand pe marginea sansului atunci cand mergi intr-o excursie, nu te gandi ca este comestibila si nu o manca. Asteapta si gandeste-te mai bine. Cine ar planta asa ceva pe marginea drumului? Probabil, mai degraba, ca este un tip de buruiana sau planta otravitoare si necomestibila, care te poate face sa suferi foarte mult daca ai cules-o. Acest tip de planta necomestibila arata ca o rosie verde sau galbena, de tip cherry,  insa nu este deloc asa cum te-ai astepta sa fie la gust sau la stomac.

Ceea ce este mai ciudat in familia tomatelor, este faptul ca aceasta contine o multime de rude care arata foarte bine, dar care pot fi foarte daunatoare pentru organism. Si urzica moarta este una dintre aceste tipuri de rude mai putin bune ale rosiilor. Acestea sunt de obicei de forma si culoarea rosiilor mai mici care se regasesc in piata. Este si mai grav si totusi iti poti da seama de faptul ca este rea, daca o vei vedea crescand pe timp de iarna.

Nici o rosie normala si buna nu ar creste intr-un asemenea anotimp. In timpul acestui sezon, planta in sine este moarta, de aici si numele , cu toate ca fructele sale arata atat de atractiv si oarecum suculente. Insa, daca vei lua o asemenea rosie in gura, vei simti dureri abdominale si dificultati in respiratie.