Astepti cu nerabdare sa te muti intr-o casa noua care sa iti permita mai multa libertate, in care sa te bucuri de un etaj in plus doar pentru tine? Cu siguranta te gandesti sa vrei sa ai un dressing doar al tau in care sa iti pui cele mai noi tinute, incat este necesar sa iti gasesti casa care sa iti permita si mai multa libertate.

Daca ai gasit locuinta potrivita, inseamna ca ai trecut pe lista si o serie de lucruri de cumparat, printre care vopsele pentru pereti, perdele, mochete si covoare, precum si mobila. Daca este sa vorbim despre interiorul casei atunci trebuie sa vorbim si despre elementele decorative, incepand de la covoare si pana la corpuri de iluminat.

Alegerea unei mochete pentru scarile interioare

Alegerea unei mochete sau a unui covor poate fi destul de riscanta, mai ales daca nu iei in considerare si unele aspecte estetice, incat sa te asiguri ca ai cel mai bun buget pentru aceste achiztii. Pentru ca scarile sunt de obicei zone cu trafic intens, si prin urmare necesita rezistenta, alegerea unui covor pentru acestea poate fi complet diferita fata de un covor pentru camera.

 Daca aveti copii mici, femei insarcinate sau persoane mai in varsta, precum si animale de companie este bine sa alegeti o mocheta rezistenta, care sa amortizeze pasirea pe aceste trepte, pentru a evita alunecarea si cazaturile. Un covor furnizeaza aderenta picioarelor, facandu-ne sa meargem mai usor, si confera eleganta, dar si un stil unic intregului decor al casei. Cele mai bune covoare de calitate necesita un sir intreg de caracteristici, incat masurile pe care le adoptam in alegerea unui covor sunt unele ce tin de siguranta, rezistenta in timp sau rezistenta la zgomot.

Cu toate aceste beneficii, alegerea unui covor dintr-o varietate de modele este intr-adevar o sarcina descurajanta, iar decizia care sa includa lungimea, latimea, stilul, structura precum si culoarea poate fi cat se poate de dificila. Pentru ca vorbim despre acele carpete care se instaleaza pe scari, este important sa amintim si design-ul acestora si sa luam in considerare estetica, reliefata prin desene geometrice, desene florale, atractive, sau din contra, un design simplu care va arata mai elegant cu siguranta.

Pretul unui covor variaza in functie de structura si tesatura acestuia. Cele care au fire tesute sunt mai scumpe, spre deosebire de cele realizate in marile fabrici de mobilier in cantitati mari destinate exportului, si pot avea in componenta lana, poliester, nailon, fibre naturale, bumbac sau iuta.