Aseara m-a uitam la meteo si ma cam speriat prognoza pe zilele urmatoare asa ca nu am stat prea mult pe ganduri si am mers la o vulcanizare sa imi monteze cauciucurile de iarna. Am zis sa nu merg ziua ca poate este aglomerat si mai bine caut o vulcanizare cu program prelungit sau una care are non stop. Ei bine dupa cateva ture pe stradutele din oras am renuntat, nici o vulcanizare nu avea program seara.

In ziua urmatoare mi-am luat incaltarile de iarna, le-am bagat in portbagaj si am plecat catre vulcanizare. La primele doua am renuntat imediat pentru ca la una era coada iar la una nu imi placea cum lucra respectivul, parca schimbau rotile la caruta. La urmatoarea m-am oprit pentru ca mi s-a parut ca arata mai bine , aratat si ea a vulcanizare din epoca asta, nu din secolul 19.  Acea vulcanizare era dotata cu tot felul de masinarii, de scule, de obiecte si chei ciudate.

In timp ce dadea jos cauciucurile jos de pe masina l-am intrebat pe unul dintre angajati de unde si-au achizitionat totata aparatura aceea, mi-a zis ca pe ele este inscriptionat un logo micut si ca pot afla mai multe de acolo, curiozitatea romaneasca m-a facut sa ma uit pe acea eticheta pe care scria ca aparatura este frunizata de www.lincos.ro , pentru mine informatia nu era suficienta asa ca am scos telefonul si am intrat pe net pentru a vedea ce aparatura ofera si cam ce fac acele aparate. Nu ca eram dispus sa cumpar, dar imi trecea si mie timpul altfel si e bine sa fii informat ce se intampla cu cauciurile tale si cum sunt montate pe janta masinii, sau cum sunt rotile echilibrate.

Demontatul si montatul nu a durat mult. din contra parca s-a miscat mai repede ca la o vulcaizare veche iar costul a fost la fel. Asa ca de ce sa merg eu la o vulcanizare unde imi da cauciucul jos cu ciocanul si levierul, imi pun intrebarea cum echilibreaza rotile? Poate ochiometric .

Acum dupa ce am montat cauciucurile pot rasufla usurat, poate sa vina zapada, sa ninga sa ploua, daca am nevoie sa ies cu masina in aceassta iarna nu vreau sa am probleme cu organele de ordine ablilitate sa faca aceste verificari. Sincer mai bine pui cauciucuri in loc de o amenda de minim 810 ron si certificatul retinut. Asa mai bine montez cauciucurile si indiferent de situatie nu ma doare capul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *