Gasim in ziare , pe internet foarte multe anunturi cu cei care ar putea sa ne ajute in zugravirea apartamentului , dar putini sunt care se pricep , putini sunt cei care stiu sa combine culori , care sa iti vina in intampinare cu un sfat . Ca sa fii zugrav nu inseamna doar sa stii sa tii o bidinea in mana sau sa dai cu o vopsea lavabila pe pereti , cred ca oricine poate sa faca asta , nu e foarte greu . Greu este sa ii simti sufletul omului , sa il descoperi pe el , sa ii poti atribui acelui om o culoare sau mai multe culori , apoi te poti juca cu aceste culori peste tot , in functie si de ce este existent in acea casa , de cum cade lumina soarelui in fiecare camera , de cat de mare sau mic spatiu avem . Daca ai reusit asta inseamna ca ai baza .Te poti apuca de treaba . fiecare camera trebuie sa aibe ceva in comun cu cel care o sa locuiasca acolo . Trebuie sa ai linistea si confortul , veselia , libertatea , dragostea , universul lumii sa fie cuprins in vopselele acestui zugrav .

Acesti oameni pentru mine nu sunt doar zugravi de case , apartamente , ei sunt in primul rand zugravii sufletelor noastre . Un zugrav roman ca multi alti zugravi din tara noastra se pierd facand nu doar ceea ce ii caracterizeaza ci si munci inrudite cu a lor . Ii vom intalni punand faianta , gresie, wc-uri, bideuri baie , parchet , raschetand pentru ca ei nu pot fi doar acolo unde le este locul , pentru ca acesti oameni ca si noi au familie , pentru ca trebuie sa se intretina si de cele mai multe ori in aceste familii ale zugravilor vom gasi si copii . Copii care mai tarziu , nu toti , dar o parte dintre ei , vor imbratisa sub o forma sau alta munca tatalui zugrav . Acesti tati zugravi ar face orice ca odrasla lor sa nu imbratiseze aceeasi meserie , dar cum prin vene curge acelasi sange si cum talentul se mosteneste nu poti sa te pui de – a curmezisul in ceea ce cineva doreste ca sa faca .

De la 1 ianuarie 2014 romanii nostri pot lucra legal in tarile Uniunii Europene . Românii vor putea munci liber, fără să mai aibă nevoie de obţinerea unui permis de muncă. Astfel, ei ar urma să beneficieze de aceleaşi drepturi şi salarii ca şi angajaţii acelei tari . Sper ca acesti zugravi sa fie apreciati la adevarata lor valoare . Sper sa fie un pas inainte atat pentru ei cat si pentru restul familiilor nu doar de zugravi ci pentru toti romanii care opteaza pentru a pleca in alta tara sa isi incerce norocul . Zugravii nostri sunt cautati si de catre firmele de alpinisti utilitari . Dupa finalizarea cursului de specializat de alpinism vor putea incepe sa lucreze ca alpinisti utilitari . Dar practicand aceasta meserie un zugrav talentat este irosit intr – o meserie care nu ii apartine .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *