Referitor la cursurile la care, am asistat, nu am cuvinte să-mi exprim recunoştinţa pentru absolut tot ce a însemnat acea săptămână minunată! Multumirile se îndreaptă, mai întâi, către organizatori- fundaţia care, convinsă că “Educaţia merită!”, a oferit cadrelor didactice şansa de a cunoaşte oameni extraordinari, de a exersa diverse modalităţi de comunicare, de a-şi perfecţiona stilul de lucru cu copiii în aşa fel încât să eficientizeze procesul de învăţare. Nu e chiar simplu să faci asemenea lucruri să meargă şi nici efectele nu se văd imediat, dar se vede că fundaţia vizează SCHIMBAREA nu neapărat imediată şi nu oricum, ci vrea să facă paşi sănătoşi pentru schimbarea mentalităţii, căci aici suferim noi, cei care, mai de curând sau, cum e cazul meu, de mai multă vreme, lucrăm în şcoală. Este extraordinar că, fără tam-tam mediatic, fără să facă mult zgomot pentru nimic, aşa cum fac destui în ţara asta, oamenii dumneavoastră ajută la schimbarea şcolii din interior.
Mulţumirile mele se adresează echipei tehnice care ne-a facilitat prezenţa în sala de curs, o echipă energică, entuziastă şi extrem de promptă, care a răspuns mereu la solicitările noastre( şi am văzut cum au curs întrebările!) Mulţumim Cristian, Mihaela, chiar Tincuţa a stat la butoane uneori!
Mulţumim tuturor celor care, din preaplinul lor, ne-au împărtăşit idei, metode, experienţe, proiecte, etc.
Pentru mine a fost o experienţă super din mai multe puncte de vedere
Înainte de toate, o superexperienţă media, eu fiind autodidact în ceea ce priveşte lucrul cu calculatorul, cu tot ceea ce ţine de TIC(cursurile făcute cu ceva ani în urmă sunt de multă vreme depăşite!) Am preluat, de la colegii virtuali o frămadă de idei în legătură cu posibilităţile pe care le oferă această tehnologie: adrese de site-uri educaţionale, bloguri, etc. Chiar mi-am făcut un opis de adrese pe care le accesez atunci când am nevoie.
A fost apoi o săptămână în care am învăţat o mulţime de lucruri noi despre mine, ca persoană, şi despre mine ca profesor, despre relaţia mea cu educabilii şi, de ce nu, cu colegii din cancelarie şi cabinetul directorial. Am descoperit că multe lucruri le fac de multă vreme şi chiar le fac în conformitate cu cerinţele didacticii moderne (eu nefăcând altceva decât lucruri de bun simţ!), atât în relaţia cu elevii, cât şi în relaţia cu părinţii acestora. Am descoperit însă şi numeroase căi de a face relaţiile profesor-elev şi profesor-părinte mult mai eficiente, de a rezolva stări tensionate fără a se ajunge la conflict, am primit “ponturi” în legatură cu posibilitatea obţinerii finanţării pentru proiecte educaţionale atractive, am cunoscut colegi extraordinari care, în satele şi în şcolile în care lucrează, fac lucruri deosebite, sunt adevăraţi luminători ai comunităţii, am aflat despre diverse proiecte educaţionale şi despre posibilitatea de a le accesa şi oportunităţile pe care le oferă….A fost o săptămână plină, cu oameni care m-au captivat, “obligându-mă” să stau non-stop la calculator ca să mai aflu ce şi cum pot schimba în mine pentru a fi un profesor mai bun.
Tuturor, mulţumirile unei profesoare care, după 26 de ani la catedră, a descoperit că este-încă!- în stare să-şi aducă elevii mai aproape, că are de învăţat mereu- ceea ce şi fac!- şi că, în lumea asta tot mai înţepenită în rutină şi încorsetată în sterile discuţii despre salarii şi sporuri, se mai găseşte câte cineva care chiar face ceva pentru schimbarea şcolii, nu doar vorbeşte!
Mulţumiri, urări de sănătate şi putere de muncă tuturor celor care mi-au oferit o şansă în plus să fiu mai bună şi, dacă fi-va posibil, rugămintea să mă mai primiţi şi altădată în asemenea schimburi de experienţă!
O vară luminată şi o viaţă plină doresc tuturor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *