Am zis mereu ca nu ma voi ma lua dupa sotie. Cand o sa imi mai zica sa renovam ceva sau sa shimbam maobila prin casa ii voi raspunde negativ. Acum doua saptamani a venit la mine si mi-a zis ca e musai sa renovam bucataria si zona unde mancam pentru ca o sa ne vina un bebe iar acesta trebuie sa fie prezent pe unde suntem si noi, sa scoatem gresia, sa ii facem mai mult spatiu prin casa, sa scoatem covoarele pentru a putea merge cu premergatorul si pentru a schimba mobila cu care avea colturi in evidenta care pot deveni un pericol pentru bebe.

Am fost de acord pentru ca este vorba despre cel mic, m-a aburit ea ca o sa ne coste foarte putin, totul parca se termina o data cu povestea. Ei bine nu a fost asa, calculul s-a triplat pentru ca scotand gresia si faianta a trebuit scoasa si instalatia de apa, aceasta o sa fie altfel construita. O data cu scoaterea gresiei si a faiantei am avut surprize neplacute si neasteptate. Gresia avea o sapa de zece centrimetri, un dobitoc cel care a facut asa ceva, faianta cred ca a fost lipita cu smoala, sau ceva de genul iar placa a fost pusa direct peste vopsea. Peretele nu a fost curatat cand s-a montat faianta.

Renovarea in loc sa dureze o saptamana cu tot cu curatenie o sa dureze ceva, au trecut doua saptamani si tot nu am terminat. Acum suntem la capitolul mobilat, vrem sa cumparam scaune de bar pentru ca si scaunul copilului este unul foarte inalt, iar acestea mi se par mai ok, ocupa mai putin spatiu si sunt reglabile pe inaltime. Aragazul fiind unul incorporat l-am mutat mai sus pentru a nu putea cel mic sa ajunga sa traga de usa si sa se loveasca. Sertarele si usile au fost modificate pentru a nu se mai deschide atat de usor.

Pentru ca cel mic o sa mearga foarte mult cu piciorusele pe jos am luat hotararea cu sotia ca sub parchet sa fie montat serpentine care sa incalzeasca parchetul. Sa revenim la scaunele de bar, le-am ales pentru ca acestea pot fi folosite si pentru a manca la bar ceva rapid, dar pot fi si coborate si sa mancam la o masa normala, ocupa putin spatiu, sunt rotative, nu ocupa mult spatiu ca cele obisnuite, am uitat sa va spun ca ele se pot masca frumos si sub bar daca ai nevoie de spatiu.

Am uitat sa va zic de pereti, pe ei nu am mai pus faianta sau alte prostii, ei au fost vopsiti cu o lavabila speciala pentru a le permite celor mici sa deseneze ce vor pe pereti si pentru a se curata dupa fara prea mari eforturi sau se se decoloreze peretele. Astfel pustiul cand o sa mai creasca isi poate descoperi talentul fara probleme iar desenele lui se sterg cu o simpla trecere a unui burete.

Urmatoarea renovare sper sa nu o mai fac eu ci fimiu cand o sa creasca, mie mi s-a luat.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *