Probleme cu masina.. cine nu a avut probleme cu masina, ei bine majoritatea dintre noi a patit-o cand ne era lumea mai draga sau cand aveam nevoie cea mai mare de ea. Ei bine sa va povestesc ce am patit iarna trecuta cu masina, un BMW seria 1 118D .

Mi-am pregatit eu masina pentru iarna, am echipat masina cu cauciucuri de iarna, cu garda mai mare si mai inguste o caruta de bani aceste cauciucuri care le consideram inutile , dar cum au trecut sarbatorile iarna a inceput sa isi arate colti si sa inceapa sa ninga, ei prima zi m-am descurcat ok, mai fugea putin de spate la semafor dar in general a mers foarte bine.

Noaptea nu a fost una frumoasa si plina de fulgi de zapada, bucuria copiilor, dar un chin pentru noi soferi. Dimineata dupa ce au trecut masinile de deszapezire am constatat ca aveam jumtate de masina ingropata in nameti. Am pus mana pe lopata si mi-am facut loc sa pot scoate masina. M-am urcat in masina am inceput sa fac putina partie cu rotile, putin in fata, putin in spate, pana am reusit sa o scot, cei drept am mai si fortat o dar am reusiit sa plec de acolo. O chem pe sotie de sus ca sa plecam unde aveam treaba, ne urcam in masina si pleca. La primul semafor apare un martor in bord STOP, incepe sa urle si mi se opreste motorul. Apas iar pe butonul de Start engine si nimic. Incerc iar, nimic, cei din spate au inceput sa claxoneze, nevasta-mea ma dispera ca poate nu am bagat motorina, sau ca poate nu am baterie (dhaaaa femeile.. pai daca auzi ca motorul invarte clar ai baterie, daca iti canta radio clar ai baterie . Un amic imi povestea cum trebuie sa tratezi o femeie, ca pe o comoara, o ingropi. ) am pus avriile, cei din spate au coborat sa ma ajute sa scot masina din intersecti, mai si alunea pe jos, dar cu greu am reusit sa o mutam.

Cativa si-au dat chiar cu parerea ca e de la catalizator, ba ca e de la calculator sau cine stie ce le mai trecea lor prin cap. Am ridicat capota si ma uitam la un capac de plastic pe care scria BMW, nu stiam ce sa ii fac asa ca am sunat la Tractari Auto Timis ca sa vina sa imi ridice masina pe o platforma si sa o duca la reprezentanta.

Cei de la firma de tractari au venit, au ridicat masina in ziua respectiva si au parasutat o in curtea celor de la reprezentanta . Acestia s-au apucat sa o verifice si au constatat ca din cauza motorine foarte proate pe care o avem la statiile peco se infundasera cateva chestii pe la masina, calculatorul a depistat acest lucru, a taiat alimentarea cu motorina si astfel m-a lasat in drum. Ia ganditiva ce pateam daca poate eram la drum lung si cu un copil mic in masina.

A doua zi m-au chemat cei de la reprezentanta auto sa imi ridic masina gata buna de plimbare, aici am mers cu sotia ca sa plateasca ea factura :)) , v-am lasat, drumuri bune sa aveti si fara peripetii.

One thought on “Masina in plina iarna”

Leave a Reply

Your email address will not be published.