Sunt un mare amator de pescuit, imi place sa merg sa pescuiesc dar nu in orice loc, imi plac locurile pline de verdeata, unde sa am si soare si umbra, unde pot merge cu familia sa pot face un gratar. Norocul meu face ca localitatea din care sunt sa fie situata de-a lungul Dunarii, asa ca am cateva locuri unde merg de placere la pescuit, locuri de poveste, cu apus de vis. De multe ori ai impresia ca esti in Delta Dunarii, locuri unde cu greu ajungi si nu ai semnal la telefon.

La peste eu si cu amicii mei mergem cam o data la doua zile si de cele mai multe ori ramanem neprogramat si peste noapte nu pentru ca s-ar prinde peste asa mult ci din cauza placerii de a sta in natura, sub clar de luna.

Recent un amic a cumparat o barca, pe care o folosim sa ducem sacii cu momeala sau sa punem placa cu momeala. Sacii cu momeala sunt facuti din boabe de porumb, grau, tarate si altele, toate amestecate si bagate in sacii de plasa cum sunt saculetii de cartofi. Acestia ii punem in apa cu doua zile inainte pentru a momi locul, cu timpul apa incepe sa spele sacul si sa curga din el boabele de grau si de porumb iar locul devine ideal pentru pescuit.

Cu placa se procedeaza altfel, se foloseste o placa de tabla de 50/50 cm plina cu tepi in care se infig bulgarii de momeala, aceasta placa este asezata cu doua ore inante in apa in locul unde vrei sa pescuiesti la pluta.

Betele si mulinetele pentru pescuit le achizitionam de pe Bibanu magazin pescuit online , sunt bete de calitate, rezistente si cu actiune foarte buna, nu cum sunt cele de pe piata, bete fabricate pe vapor. Am facut prostia si mi-am cumparat din piata un bat iar la primul peste pe care l-am prins s-a rupt varful.

Pentru a prinde peste nu ai nevoie doar de un bat bun ci si de o mulineta capabila cu care sa poti aduce pestele la mal.

Acum o saptamana am fost la peste cu amicii mei, intr-unul din cele 10 bete aruncate a dat un somn, un somn cam de 40-50 de kg, cu mult chin am reusit sa il aducem la mal, unde acesta s-a lasat filmat si fotografiat iar cativa dintre cei aflati pe mal au incercat sa il scoata din apa spre disperarea nevestelor care tipau sa aiba grija ca nu cumva sa ii muste pestele :)) .

Pestele s-a plimbat putin printre ei dupa care acul s-a rupt iar pestele a disparut in adanc, de acolo de unde a si iesit pentru a-l admira.

Sunt de parere ca o astfel de ocazie o intalnesti o data in viata, de atunci am cautat pe langa bete, mulineta, fir textil si acele sa fie unele rezistente pe care te poti baza.

Pestele apare la minutul 1,18

Un peste mai mare ca acesta s-a prins acum 2-3ani. Se auzea ca acela ar fi avut 100 de kg. Ma gandeam, ca daca acesta avea capul cam cat pieptul unui om avea 40-50 de kg, cam cum arata cel de 100 de kg?

Fir intins .

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.