Fostul star al tenisului, Bob Hewitt, a fost inchis pe o perioada de sase ani de catre o instanta din Africa de Sud pe motiv ca ar fi violat o fata minora. Hewitt, in varsta de 73 de ani, a fost gasit vinovat in martie, fiind acuzat de viol dar si pentru ca a agresat sexual fetele pe care le antrena in anii 1980 si 1990.

Judecatorul Bert Bam a criticat jucatorul australian pentru ca nu a aratat niciun gram de remuscari fata de actiunile sale, in timpul procesului sau. Acesta a spus ca justitia trebuie aplicata chiar si in cazul celor batrani.

Una din victime, care a adus si dovezi la proces, a sustinut ca Hewitt a agresat-o sexual cand aceasta avea varsta de 12 ani. Judecatorul a spus, in momentul condamnarii a lui Hewitt, ca asemanarile izbitoare dintre cele trei marturii ale victimilor, nu fac altceva decat sa descrie comportamentul ciudat si calculat al jucatorului de tenis.

In timpul procesului de condamnare a jucatorului, in Pretoria, sotia acestuia a rugat instanta sa aiba mila si sa nu-i dea acestuia pedeapsa cu inchisoarea. Jucatorul de tenis a fost oblicat, de asemenea, sa plateasca o amenda Departamentului de Justitie din Africa de Sud, bani care vor contribui la fondul companiilor sale imporiva abuzurilor sexuale. Hewitt, care a fost campion multiplu in anii 1960 si 1970, este asteptat sa faca apel impotriva acestei pedepse si condamnari.

Acesta a fost suspendat din zona Hall of Fame International in anul 2012, din cauza acuzatiilor primite. Hewitt a jucat initial pentru Australia, iar mai tarziu s-a mutat in Africa de Sud, obtinand cetatenie acolo. Acesta a fost membru al echipei din Africa de Sud, castigand Cupa Davis in anul 1974.

Fanii Indiei, adversarii acestei echipe, au refuzat sa calatoareasca in Africa de Sud pentru finala, in semn de protest asupra politicii guvernului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *