Covorul rosu este unul dintre cele mai cunoscute lucruri din lume. Acesta este prezent la evenimente importante precum intalniri diplomatice, premiile Oscar, premiele cinematografice, iar acum este folosit si pentru evenimentele scolare. De aceea, unii cred ca acest covor rosu este folosit prea des. In loc sa fie rezervat pentru ocazii speciale poti sa vezi covorul rosu folosit la fiecare ceremonie a oricarui premiu. Pe covorul rosu celebritatile pozeaza pentru fotografii, raspund la intrebari din media etc. Totusi, acesta nu este o inventie moderna. De fapt, initial, nici nu avea legatura cu industria divertismentului.

Desi originea covorului rosu nu este la fel de cunoscuta, acesta dateaza din secolul IV. In piesa de teatru “Agamemnon” scrisa de Aeschylus in 458 inainte de Hristos s-a facut prima referire catre pasitul pe cu covor rosu. Agamemnon, care era considerat foarte egoist, s-a intors de la razboi si a observat ca sotia sa, Clytemenestra a intins un covor rosu pentru el. Acesta a avut indoielile lui, ezitand sa paseasca pe el, stiind ca doar zeii sunt demni de aceasta culoare. Banuielile lui erau intemeiate, se pare, caci a fost ucis pe covorul rosu de Clytemnestra.

In anul 1821, un covor rosu a fost intins pentru presedintele american James Monroe. Gara din New York obisnuia in 1902 sa-si intampine pasagerii cu un covor rosu. Aceasta era o strategie de marketing, facandu-i pe pasageri sa se simta onorati. Covorul rosu s-a folosit pentru prima data in Hollywood in 1922 la premierea filmului “Robin Hood” de la Cinematograful Egiptean. Covorul rosu a fost folosit la premiile Oscar, incepand cu editia din 1961, insa telespectatorii au putut observa acest lucru abia in 1966, cand au fost transmise pentru prima data color.

In anul 2013, multe premii, inspirate de traditia covorului rosu, au folosit alte culori, precum verdele, galbenul, rozul si albul. Nickelodeon Kids’ Choice Awards din acel an au utilizat un covor portocaliu pentru a-si intampina celebritatile.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *