Sa va povestesc prin ce am trecut acum un an, ca tot romanul am visat sa am casa mea. Am alergat pe la diverse banci ca sa ma interesez de credite, sa vad unde imi este favorabil sa fac un imprumut pentru prima casa. Dupa o luna si ceva de alergat intre banca si diverse institutii si locul de munca am reusit sa imi cumpar prima casa. Am ales un apartamnet care sa fie cat de cat renovat, sa nu o iau de la zero si sa investesc mai multi bani in el, apartamentul era proaspat renovat interiorul dat cu lavabila alba. La inceput nu am realizat ca dozele sunt ascunse cei drept nici nu m-a interesat.

Am inceput cu sotia sa ne cumparam mobila, sa facem amenajarile interioare, am ales lustrele, va spun lustrele pentru ca ao sa vino o faza foarte interesanta. Ce mi-a placut la apartamentul acesta a fost ca fiind la parter, avea intrare separata in casa, nu prin scara blocului ci fusese facut un balcon sau hai sa ii zicem o mini sera la camera de la sufragerie, iar in fata apartamentului este amenajat un spatiu verde, un fel de curte cu multa verdeata, flori …

Bun sa revenim la ale noastre, am chemat un meserias care a instalat lustrele, noi ne-am asezat mobila, ei bine dupa 1 luna a inceput sa o ia razna instalatia elctrica avea impresia ca este o casa bantuita, se ardeau becurile singure ceva de speriat, zici ca aveam contract cu o firma de becuri si trebuie sa schimb saptamanal.

Smecheria nu a durat prea mult si a picat instalatia electrica pe dormitor, cei de facut, am zis ma, fiind sambata dupa amiaza nu am pe cine sa chem, lasa ca o sa chem luni. Pana luni a picat si bucataria, luni am mers am cautat un electrician, acesta a venit, a pus 100 de intrebari ca la doctor.

Marea intrebare a electricianului a fost ” unde sunt dozele” la care eu neputincios am ridicat din umeri zicand ca asa am luat apartamentul. Nu aveam nici o schita de la vechiul proprietar cam pe unde putea fi ascunse, am mers la vecinul de deasupra sa vedem unde le are el, la mine nu pricau acolo, am ciocanit la pereti pana ne-a venit rau si nimic. Ma tot gandeam si nu imi venea nimic in minte, cum putem descoperi  unde este ascunda instalatia electrica si mi-am adus aminte ca am vazut o reclama la un magazin pe care era scris aici gasesti detectoare de metal si curent electric, am mers cu electricianul la magazin de unde am procurat un astfel de detector fara de  care sincer nu ne-am fi descurcat. o data pus pe perete si plimbat de-a lungul lui acesta indica unde este armatura de beton sau fir de curent electric. Astfel am descoperit toate dozele din casa, am descoperit si problema, instalatia noua nu era facuta cu riglete sau alte minuni ci efectiv erau sarmele prinse ca 2 carlige in forma de U.

Bine ca nu s-a intamplat ceva mai rau sa ia foc instalatia iar daca nu vedeam acea reclama acum sigur aveam toti pereti bubuiti in cautarea dozele pentru refacerea instalatiei electrice.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *