Indiferent de cat succes ai si de cat de bine iti organizezi timpul, odata ce acesta a trecut nu mai poate fi adus inapoi. Timpul pierdut nu poate fi recuperat si de aceea fiecare dintre noi cauta sa fie cat mai productiv in ceea ce face. Cautam tot timpul scuze de genul “am prea multe proiecte” sau “sunt prea ocupat”. Aceste replici afecteaza mult productivitatea. Ca prim pas, trebuie sa actionezi rapid. Trebuie sa ai incredere in tine si in abilitatile proprii. Timpul nu poate fi oprit si nu poate fi adus inapoi, astfel orice moment trebuie fructificat la maximum. Cei 7 pasi enumerati in continuare te vor ajuta sa iti imbunatatesti rutina zilnica, in asa fel incat sa fii mai productiv.

1. Formeaza-ti un obicei din a nu te ridica de la birou pana cand nu rezolvi ceea ce ai de rezolvat. Imparte proiectele in obiective mai mici si rezolva totul, pe cat posibil, contra cronomentru.

2. Cauta inspiratie in fiecare zi. Idei noi si o minte odihnita, relaxata, te vor ajuta sa gasesti solutii inovative si rezolvari neasteptate la toate problemele.

3. Ia o pauza. Nu este bine nici sa ajungi surmenat si maximum de stresat de munca. Deconecteaza-te cateva minute de birou si relaxeaza-te.

4. Construieste-ti un portofoliu. Te va ajuta sa iti cresti respectul de sine in momentul in care vei vedea ce proiecte ai reusit sa duci la indeplinire cu succes. Astfel te vei mentine motivat si mai productiv.

5. Asterne-ti obiectivele pe hartie. O lista de prioritati este intotdeauna binevenita, te va ajuta sa iti organizezi mai bine munca, vei lua fiecare lucru pe rand si vei rezolva in parte fiecare situatie.

6. Creeaza-ti nivelul de confort dorit. Daca nu ai un nivel de confort minim nu vei reusi sa fii productiv. Chiar si lucruri simple, precum daca iti este prea cald sau prea frig, te pot afecta din punct de vedere al productivitatii. Alimenteaza-te de asemenea cum trebuie, hidrateaza-te corespunzator pe parcursul zilei, pentru a-ti mentine energia si nivelul de concentrare la cote ridicate.

7. Atitudine pozitiva. O simpla afirmatie pe care ti-o repeti – “Sunt productiv” – te va ajuta sa realizezi intr-adevar acest lucru. Obiectivele stabilite pe termen scurt si pe termen lung ajungi sa le aduci treptat la indeplinire si astfel vei fi mai multumit de rezultatele obtinute.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *