Multi dintre noi visam, daca nu toti o parte dintre noi dorim , sa avem o casa a noastra sau cel putin un loc cat de mic numit acasa. Un loc unde sa stii ca esti in siguranta , ca poti inchide ochii si poti visa, locul unde iti poti lua energia pentru ziua care va sa vina, locul unde poti fi tu si doar tu . Sa stim ca odata intrati pe usa casei e oaza noastra de liniste si fericire. Acolo sunt doar eu cu gandurile ,bucuriile si framantarile mele.

 Casa mea imi doresc sa fie intr un loc linistit cu multa verdeata, cu pomi mari impunatori, cu o gradina mare cu flori unde sa stiu ca pot sa stau sa visez , sa plang, sa rad, sa ma gandesc la ce a fost si ce urmeaza sa fie, sa pot sa fac planuri pentru ziua care vine. In aceasta liniste si in aceasta gradinita as vrea sa fiu peste ani alaturi de cei care ma iubesc, ii iubesc si ii doresc aproape de mine, langa mine. Sa se auda rasul linistitor si fara griji al copiilor , galagia facuta de latratul cainelui, torsul linistit al pisicii de langa mine. Iar alaturi sa imi fie omul care stie sa iubeasca curat ,sincer, neconditionat.

Suntem ceea ce gandim. Tot ceea ce suntem ia nastere din gandurile noastre. Cu gandurile noastre construim lumea. Buddha

Daca este adevarat ceea ce spunea Buddha atunci fiecare dintre noi putem avea casa gandurilor , viselor noastre. Eu nu vreau sa construiesc o lume sau poate ca da, imi doresc lumea mea, vreau doar acel coltulet de rai. Nu vreau iubirea lumii dar vreau dragostea celor pe care ii doresc. Nu vreau respectul natiunii , dar vreau respectul celor pe care ii iubesc. Astfel cu iubirea lor , cu gandurile mele voi construi CASA VISURILOR MELE.

Voi incerca sa nu fiu doar arhitectul vietii mele, voi fi si arhitectul viselor mele . Mai stiu ca tot ce iti doresti din tot sufletul mai devreme sau mai tarziu o sa devina realitate. Pentru toate acestea, ingredientele de baza este RABDAREA, TENACITATEA, PERSEVERENTA.

Imi doresc sa cumpar pentru casa mea panouri fotovoltaice pret ul sa fie unul care sa imi convina si sa merite investiia facuta, astfel am inceput sa ma documentez:

-tipuri de panouri fotovoltaice – caracteristici, productie, costuri
– “de ce” merita sau nu investitia in astfel de panouri.
– fotovoltaice versus eoliene versus alte sisteme de energie alternativa
– Do It Yourself – in ce masura e posibila reducerea costurilor prin “mesterirea” in atelier/garaj a acestor panouri.
– tehnologii “alternative” si perspective de viitor – de ex. concentrarea, panourile imprimate, conversia termo-electrica, etc..

Si am aflat ca, costul tehnologiei curente cu panouri fotovoltaice mono- , poli-cristaline sau amorfe variaza intre:
–  aprox. 2 EUR / watt pentru cine cumpara celulele la gramada si-si asambleaza singur panoul si toata instalatia,
–  4-6 eur/watt pentru un panou gata asamblat
– probabil intre 6 si 10 euro/watt pentru o instalatie completa la cheie cu baterii deep cycle, invertor, controler de incarcare si instalare

Dar ce inseamna mai exact cifra de N watt putere instalata?  In principiu ne spune ca atunci cand soarele e cel mai puternic si ilumineaza perfect panoul, acesta va produce fix N watt. In rest – cand nu e soare, sau e nor, sau soarele abia a rasarit va produce mai putin sau deloc.

Important e de stiut ca in conditiile tarii noastre, un panou corect instalat va produce 1400-1600 watt-ora pe an pentru fiecare watt de putere instalata

De exemplu un panou de 100 de watt (0,1kwatt) va produce intr-un an aproximativ 150 kwh (kilowatt-ora). Conumul mediu lunar al unei familii in UE e undeva intre 200 si 300 kwh/luna, 150 kwh se poate considera a fi consumul pe o singura luna unei familii care incearca (fara eforturi exagerate) sa faca economie si sa nu risipeasca energia electrica

Nu uitati sa visati, sa va doriti ca acele vise,ganduri sa devina realitate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *