Toti cei care si-au schimbat fotografia de profil in culorile curcubeului au fost pacaliti. Mai bine de un milion de oameni si-au schimbat fotografia de profil cu un filtru de curcubeu, in ideea de a sprijini casatoriile gay. Noile rapoarte sustin ca instrumentul “Celebrate Pride” nu este chiar cea mai buna idee. Potrivit Daily Mail, acest instrument a fost o metoda a Facebook de a realiza anumite teste psihologice pe utilizatorii retelei de socializare. Cesar Hidalgo, expert in IT, a postat pe profilul sau de Facebook o fotografie asemanatoare, declarand: “Adevarata intrebare e, cat timp va trece pana oamenii isi vor schimba fotografiile de profil la normal.”

Manipulare din partea Facebook

Expertii declara ca, prin infiintarea acestui instrument, Facebook este capabil sa obtina o imagine fara precedent cu privire la modul in care isi poate influenta utilizatorii. Nu este pentru prima data cand Facebook a facut acest lucru. In anul 2013, au publicat un studiu in care au admis ca au efectuat cercetarea pentru a afla ce ar influenta utilizatorii sa isi schimbe fotografiile de profil.

Suzy Moat, profesor in stiinta comportamentala, a spus ca este o afacere normala pentru companiile ca Facebook sa realizeze studii de cercetare cu privire la modul in care pot influenta oamenii. Cu toate acestea, ea a recunoscut ca este perfect normal ca utilizatorii sa fie suparati din acest motiv. “Pe de alta parte, este extrem de usor de inteles ca multi oameni sunt suparati pe motiv ca au fost manipulati in functie de comportamentul lor, in scopuri stiintifice si fara acordul lor” declara aceasta. “In special, baza de utilizatori a Facebook este atat de mare, incat o multime de oameni se intreaba cum au putut realiza experimentul.”

Facebook neaga toate afirmatiile. Un purtator de cuvat al retelei de socializare sustine ca acesta nu a fost un experiment sau test, ci mai degraba o modalitate de a permite oamenilor sa-si exprime suportul fata de cuplurile gay.

One thought on “Filtrul de curcubeu- un experiment al Facebook?”

  1. si noi, imediat ce vedem ceva nou..vrem si noi sa adoptam..la fel si cu ceea ce se intampla pe retelele de socializare..in special Facebook..

Comments are closed.