Salutare.

Sa va zic o intamplare neplacuta de pe la noi. Acum cativa ani m-am apucat sa strang bani sa imi cumpar o masina. Dupa indelungi cautari am reusit sa imi gasesc o masina buna pentru bani care ii aveam stransi. Un superb Renault Laguna II, intamplarea si norocul a facut ca masina sa fie dotate cu jante de aiaj superbe in doua culori, alb si nickel, o combinatie foarte frumoasa.

Jantele masinii erau pe 17 si cauciucuri cu garda mica la sol, lucru acesta era destul de naspa, pentru ca se simtea absolut toate pietricelele. In Romania o sa treaca un secol si nu cred ca voi observa mari schimbari legate de starea drumurilor noastre. La noi se construieste o amarata de autostrada in 10 ani iar peste alti 2 o inchid.  Am ajuns la comcluzia ca jantele late sunt si bune si rele, sunt foarte bune la stabilitatea pe care o ofera ele masinii, dar in acelasi timp daca o vei incalta cu cauciucuri cu garda joasa e foarte rau pentru ca absolut toate gropile, denivelarile , sunt resimtite de catre jante , masina si inclusiv de sofer.

Intr-o zi am luat impreuna cu fratele meu o hotarare, si anume sa botezam o fetita, parinti nu vreau o situatie materiala tocmai roza din contra, Acestia aveau si au inca nevoie sa li se intinda o mana de ajutor.

Sambata am plecat catre satul in care locuiau parinti si fetita, botezul la biserica a fost unul frumos, fetita nu a fost galagioasa din contra era foarte prietenoasa. Pana seara la masa oferita de parinti am zis sa dam o fuga pana la bunici aflati in satul vecin.

Seara am plecat spre petrecere si cand mai aveam un kilometru sa intram in localitatea cu pricina, am dat intr-o groapa, viteza nu aveam, cred ca aveam undeva la 50km si i-am zis fratelui meu ” gata am facut explozie”. Am oprit, si da asa era cauciucul dreapta fata era taiat de la groapa respectiva iar janta era cam patrata. Nu am putut sa imi explic cum daca nu aveam viteza mare. Cu ceva interventii am ajuns la petrecere.

Luni am cautat peste tot o firma specializata care sa imi indrepte janta. Am gasit o firma de tot rahatul, zic de tot rahatul pentru ca au uitat sa imi pecizeze ca imi vor nenoroci janta si ca o vor arde ca sa o indrepte.

Va dati seama ce a urmat dupa indreptare, a trebuit sa caut o firma care sa imi sableze jantele si mai apoi sa le revopsesc. Un amic mi-a zis sa incerc gheata carbonica pentru sablare , mi-a zis ca dupa sablarea cu gheata nu mai raman urme pe jante, cum ramane la sablarea cu nisip sau la alte metode clasice. Am gasit o firma care face asa ceva, dar de data aceasta m-am interesat inainte sa fac acel lucru, intr-adevar jantele au fost curatate prin sablare iar pe ele nu am observat urme reziduale .

Dupa salbarea jantelor acestea au fost duse la vopsitor doar ca in locul nickelului am ales alta culoare. Vorba lui Mircea de la antena, daca traiesti in Romania sigur vei fi foarte ocupat.

Drumuri bune sa aveti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *