Bucuresti, imi este tare dor de Bucuresti. Este orasul in care mi s-au scurs opt ani din viata . Opt ani pe care nu ii regret, aici am invatat sa ma descurc singur in viata si sa nu mai depind de ai mei.

In primul an de studentie, mi-a fost putin mai greu, dar ca sa invat orasul mi-am cumparat o harta ratb si harta Bucurestiului. Ma urcam in autobuz si mergeam pana la cap de linie ca sa invat unde  merge fiecare autobuz si sa invat orasul. Pe traseu imi notam obiective mai importante, restaurantele  sau fast foodurile pe langa care treceam.

Am invatat fiecare local cam ce ofera , unde poti manca o ciorba buna , o tochitura , daca vroiam pizza mergeam la Max in Regie, pentru shaorma mergeam la Dristor , daca vroiam sa ne plimbam mergeam in Herastrau sau la muzeul Taranului Roman, un loc plin de verdeata care te facea sa uiti de aglomeratia in care traiai.

Bucurestiul este un oras foarte frumos, singura problema este aglomeratia, daca ar fi suficiente mijloace de transport in comun sigur lumea nu ar mai folosi masina atat de des, dar ca tu vrei sa mergi la munca esti nevoit sa pleci cu 2 ore inainte , stai si astepti de cele mai multe ori un autobuz si de 3 ori pana reusesti sa te urci intr-unul din ele.

Cred ca este singura capitala din lume care nu are transport in comun noaptea. Daca vrei sa ramai dupa ora 23 in oras la o bere va trebui sa iti comanzi un taxi. Una peste alta Bucurestiul este plin de distractie, aici nu vei pune problema ca nu ai unde sa mergi la un restaurant sau ca nu vei gasi locuri libere. Cu siguranta vei avea unde sa te distrezi , unde sa iti faci o nunta sau un botez, clar vei gasi unde sa mergi cu cei de la munca la un party . Ma bucur enorm ca si centrul vechi a inceput sa prinda viata si sa semene cat de cat cu stradutele din marile capitale europene, unde lumea merge sa se plimbe, sa bea un suc sau sa serveasca o inghetata.

Daca acum ar fi sa merg intr-un concediu in Bucuresti cu siguranta nu voi cauta pe google restaurant Bucuresti, consider ca poti gasi unde sa mergi sa te distrezi, vai gasi diverse brosuri la gurile de metrou cu diverse locuri unde sa iti petreci zilele, sau unde vei gasi  sa bei o cana de ceai intr-un loc retras unde poti citi si o carte.

Aceste brosuri sunt foarte folositoare, din ele poti afla cand sunt petreceri si in ce cluburi sau restaurante se vor desfasura, sau care este tematica , daca este sau nu o petrecere mascata sau trebuie sa fii imbracat intr-un anumit fel. Tot din aceste brosuri poti afla cand bucuresteni alatuci de cei din provincie sau de turisti sunt invitati sa viziteze diverse muzee sau cand sunt concerte si de unde isi pot procura bilete.

Din punctul meu de vedere Bucurestiu este orasul tuturor posibilitatilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *