Google a lansat recent actualizarea Android Wear 5.1.1 pentru toate ceasurile compatibile. Android Wear 5.1.1 vine cu noi imbunatatiri pe platforma Google pentru ceasuri inteligente. In urma acestei actualizari au fost adaugate functii noi precum posibilitatea de a tine ecranul aprins mereu, aplicatii noi, un nou launcher si gesturi noi, un sistem nou de notificari, abilitatea de a desena emoji, posibilitatea de a schimba dimensiunea fonturilor si un nou lock screen. Suportul pentru WiFi este un nou feature in Android Wear 5.1.1, dar aceasta obtiune este disponibila doar pentru ceasurile LG Watch Urbane, Moto 360, Sony Smartwatch 3, si Samsung Gear Live.

Cu toate acestea, producatorii de ceasuri Android Wear nu au reusit sa vanda anul trecut prea multe unitati, insa acest lucru nu pare sa-i descurajeze pe cei de la Google si pe partenerii sai. In prima parte a trimestrului acestui an au fost anuntate o serie de ceasuri inteligente cu un design imbunatatit, atractivitatea platformei fiind completata acum de o actualizare software importanta pentru Android Wear.

Aceasta actualizare Android Wear ofera  posibilitatea interconectarii ceasurilor inteligente cu telefoanele mobile, prin intermediul unei infrastructuri Wi-Fi. Aceasta ofera o raza de acoperire mai mare decat Bluetooth si nu necesita,in mod obligatoriu conectarea ambelor echipamentele la aceeasi retea. Telefonul poate folosi chiar si conexiunea de date a operatorului pentru a interactiona cu un ceas care a ramas uitat undeva. Cele mai multe ceasuri Android Wear folosesc, in prezent, o solutie integrata din gama Snapdragon 400, iar aceasta dispune si de un modul Wi-Fi pe care producatorii l-ar putea activa odata cu Android Wear 5.1

De obicei, lansarile de noi firmware-uri pentru dispozitive inteligente remediaza un sir intreg de probleme, inainte ca acestia sa introduca niste functii noi care nu ar putea fi foarte apreciate. Se pare, insa, ca nu acesta este cazul Android 5.1, cea mai noua versiune a sistemului de operare creat de Google.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *