Zilele trecute am plecat cu unu amic sa isi cumpere o masina, un Audi A6 2005  tocmai de la Iasi. Aveam de facut 750 de km, 9 ore de condus continu. Un drum foarte obositor cu grad sporit de atentie, in special pe tronsonul Bucuresti – Iasi. Drumul nu a fost unul cu peripetii, peripetia si nesimtirea a aparut abia cand am ajuns la Iasi sa vizionam masina pentru care ne-am dus.

Amicul meu a gasit masina pe net, 7500 de euo era pretul ei si era fix, in poze parea ok masina, “proprietarul” sau mai bine sa ii zicem samsarul ne-a zis ca este impecabila fara lovituri, sgarieturi sau alte defecte ascunse.

Am ajuns in Iasi si l-am sunat sa vina cu masina la locul stabilit. A ajuns in 10 minute  iar in momentul in care masina a intrat in parcare am constatat in lumina soarelui  ca  toata partea dreapta a fost lovita si refacuta, pacat de masina, daca ajungea pe mana unui vopsitor bun poate nu s-ar fi cunoscut dar vopseaua cred ca a fost aplicata pe masina cu bidineaua, pentru ca era valuri valuri pe masina, era scursa, bara spate era sparta, proiectoarele sparte si multe alte defecte care nu ao fost observate de samsar poate tocmai in ideea ca daca venim atatia km o si cumparam … poate o cumparam daca era dispus sa negocieze, dar cum nesimtirea era mare nu a fost dispus sa lase nici macar 1 euro . Am dat sa plecam, ne urcam in masina cu care am ajuns la Iasi si acum peripetia, masina nu mai vroia sa porneasca. Dupa o perioada de asteptare moment in care motorul s-a racit masina a pornit .

Pe drumul de intoarcere am hotarat sa ne oprim la o terasa, sa intram pe internet si sa cautam o alta masina dar acelasi model, am gasit cateva dar majoritatea aveau motoru de 2,7 sau chiar 3.0 , un motor foarte mare si cu un impozit pe masura. Din categoria pe care o cautam noi cu motor de 2.0 am gasit doar 2 anunturi valabile unul la Bacau si unul la Bistrita Nasaud.

Am zis prima data sa trecem Bacau pentru ca mai aveam doar 100 de km pana acolo sa o vedem iar daca nu ne place sa ne intreptam catre Bistrita Nasaud. Norocul a facut ca masina din Bacau sa fie pe gustul nostru, ne-a inteles cu proprietarul si am mers sa facem actele.

Dupa ce am plecat din Bacau am zis sa schimbam traseul si sa mergem spre Brasov, Valea Prahovei, seara am ajuns pe Valea Prahovei si am cautat cazare Predeal oferita de 6Apartments  pentru ca mai apelasem la serviciile lor si am fost foarte multumit de felul cum am fost tratat, un loc foarte curat si bine aranjat.

A doua zi dupa ce ce ne-am trezit am mai dat o tura prin statiune dupa care am plecat spre casa.

One thought on “La plimbare”

Leave a Reply

Your email address will not be published.