femei corpuriEsti multumita de felul in care arati? O majoritate de femei isi urasc corpurile, si cred ca si mie mi se intampla inca acest lucru. Pana si copiii sau adolescentii isi fac griji in ceea ce priveste felul in care arata si fie mai doresc sa slabesca, fie isi doresc sa aiba forme ca ale persoanelor mai mari decat ei. Uite de ce femeile au probleme cu felul in care arata si care sunt gandurile lor referitoare la ce pot face.

Nimeni nu este perfect, permanent si inevitabil fara complexe sau fara defecte. Toata lumea este frumoasa, frumoasa mereu, frumosa doar cateodata sau frumoasa cand cineva se indragosteste de altcineva.

De mici copii, suntem invatati cu povestea Albei ca Zapada care arata atat de bine inca de copil, incat mama ei vitrega a prins gelozie pe ea si a incercat sa o omoare. Incercam sa aratam mai bine, sa slabim, sa ne infometam si sa ne imbracam cat se poate de bine pentru a arata mai maturi si mai asemanatori cu preferatii nostri din lumea televiziunii, filmului sau muzicii.

In timp ce copiii pot vedea din povestea Alba ca Zapada drept fascinanta, in timp ce crestem, ca femei ne punem mai mult in postura Mamei Vitrege care se simte oarecum marginalizata. Nu suntem cu toatele descurajate si asaltate de idealurile distructive pe care ni le prezinta media si stirile in ziua de azi? Nu incepem sa ne uram corpurile si sa le vedem disproportionate in comparatie cu cele ale modelelor si ale vedetelor feminine din reclame si din filme?

Majoritatea femeilor sunt preocupate si ingrijorate de infatisarea lor si unele chiar sunt obsedate de aceasta, incrcand sa faca tot posibilul pentru a arata mai bine si a se simti mai bine pe zi ce trece. Aceste situatii se intampla pana si in cazul celor mai slabe femei din lume, si fotomodelele avand probleme cu vergeturile sau cu celulita de exemplu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *