Am fost week-end -ul trecut la un prieten din București. Omul numai ce si-a deschis o cafenea și ca să îi meargă bine, sa o ‘sfințească’ să zic așa a zis sa dea o petrecere în cinstea ei. Zis și făcut, cât timp am stat la el, de fapt intr-o oră s-au strans pe puțin 50 de persoane care mai de care mai aranjat, mașini scumpe. Am zis e clar, aici nu e de mine, un amarat cu o masina de famile care mai e si combi, însă am zis sa nu fiu nesimțit sa mă ridic și să plec așa repede. S-ar fi prins ca ceva nu e în regulă, ca nu sunt în largul meu.

Ușor ușor m-am dat în taină cu ei, mai una, mai alta am luat un pic temperatura Bucureștiului din care plecasem de ceva timp, sunt momente in care regret ca am plecat dar sunt si momente cand ma bucur ca nu am mai ramas.. Nu s-a schimbat cu mult fata de cum l-am lăsat acum 4 ani. Agitația este peste tot , oamenii sunt robotizati, ca sa te poti distra trebuie sa ai bani si sa nu fii nevoit sa lucrezi la patron, altfel vei deveni si tu robot. Ma bucur ca am plecat pentru ca acum am foarte mult timp pentru sufletul meu, nu mai pierd ore in trafic.

Din vorba în vorba timpul a trecut, oamenii au început sa se incinte de la prea multa băutură și aruncau în stânga si-n dreapta cu gunoaie, scrum de țigare, sticle și ce le mai picau prin mână. Am început sa văd negru în fata ochilor. Îmi părea rău de mobilier și de cât timp iți trebuia apoi sa scoți la lumina acea cafenea. Numai câți bani a băgat în ea și intr-o singura zi sa o vezi cu fundul în sus mi s-a rupt sufletul de cum arata. Amicul meu însă nu avea niciun stres și mi-a zis sa stau calm sa nu mă agit, ca de fiecare data când el da câte o petrecere și rămâne mizerie și dezastru în urma lui, cheamă doua firme curatenie Bucuresti care își vor face treaba foarte bine în cel mai scurt timp posibil. Ei bine a doua zi vreau sa va zic ca nici nu-ti dădeai seama ca a călcat picior de om în acea cafenea.

Sa nu intelegeti ca el cheama aceste firme de curatenie in fiecare seara, firmele de curatenie vin o data pe luna sau dupa petreceri private.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *