Deci, un nou iPhone a fost lansat, si, desi arata foarte elegant si util, te gandesti: “Chiar am nevoie sa cheltuiesc sute de dolari sau euro cand telefonul meu vechi functioneaza perfect?” Apoi incepi sa folosesti respectivul telefonul si ti se pare ca dureaza un minut pana cand ti se incarca aplicatia de Facebook, asa ca arunci respectivul telefon si te indrepti catre cel mai apropiat Apple Store.

Un lucru este clar, insa: nu esti singurul care a trecut prin asta. De cate ori este lansat un nou iPhone, cautarile Google pentru “iPhone incet” cresc substantial.

Ziarul “The New York Times” considera ca aceasta ar putea sa fie o cauza pur psihologica – incepem sa ne gandim daca ar trebui sau nu sa ne schimbam telefonul, lucru care ne face, in schimb, sa criticam fiecare milisecunda in plus de care are nevoie acesta pentru a ne incarca fotografia cu micul dejun pe peretele de Facebook. Lucrul ciudat este ca acest fenomen se intampla doar cu telefoanele Apple, lucru care ar putea sa insemne doua chestii: fie atentia media asupra noului iPhone este atat de atotpatrunzatoare in societate, incat ne spala pe creier, facandu-ne sa credem ca telefoanele noastre merg mai incet … sau chiar merg mai incet.

Deci, cand Apple lanseaza un nou telefon, de obicei lanseaza si o versiune noua de iOS, sistemul lor de operare mobila, care este compatibil cu noua lansare, insa descarcarea acestuia intr-un telefon mai vechi de cativa ani reprezinta o sentinta la moarte, sa zicem asa. Aplicatiile functioneaz amai incet, animatiile arata mai ciudat si, din moment ce totul este realizat pentru ecrane mai mari, ti se va aminti constant de faptul ca dimensiunea telefonului tau nu este potrivita.

Chiar daca ai un telefon mai recent, asta nu-l face imun la scaderea volumului bateriei sau capacitatii slabe de conectare la WiFi din iOS8, probleme care au invadat Apple de la lansarea sistemului de operare. Desigur, toate aceste plangeri nu au oprit jumatate dintre utilizatorii de iPhone si iPad sa faca upgrade la iOS8 oricum, deci, daca stam sa ne gandim mai bine, Apple ar fi destul de prosti, daca nu ar profita de toata lumea.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *