Inca de cand eram mici am fost invatati ca preventia este mai importanta si mai usoara decat tratarea unei probleme de sanatate. Am auzit expresia aceasta in legatura cu multe subiecte din viata noastra, dar, cu siguranta, in anumite domenii se potriveste perfect.

Este vital ca fiecare dintre noi sa afle importanta ingrijirii permanente a dintilor, si sa cunoasca simptomele afectiunilor de la nivelul gurii dar si a modului in care acestea determina alte afectiuni ale organismului. Iata cateva sfaturi care te vor ajuta sa-ti mentii dintii intr-o stare cat mai buna.

Periaza-ti dintii inainte de a manca. Daca iti periezi dintii cu o ora inainte sa mananci, iti vei curata mai bine smaltul dintilor. Asa ca ar trebui sa-ti speli dintii inainte sa mananci, iar daca vrei sa te asiguri ca zaharul sau anumite resturi de mancare sa nu-ti dea de furca, poti bea un pahar de apa sau poti mesteca o guma fara zahar pentru a-ti restabili nivelul pH-ului dentar.

Periaza-ti dintii cu atentie. Cheltuim sume importante pe produse de curatare dentara, anual. Cu toate acestea, trebuie sa stii sa iti periezi dintii in mod corespunzator- o periuta de dinti manuala simpla cu o pasta de dinti standard pot fi foarte eficiente. Iata ce trebuie sa faci ca sa-ti speli dintii ca la carte:

– spala-ti dintii de cel putin doua ori pe zi. O sedinta de ”periaj” trebuie sa fie de macar doua minute;

– periaza-ti dintii sistematic. Asigura-te ca iti speli tot dintii, dintr-un capat in altul al gurii;

– nu folosi prea multa pasta de dinti si nu apasa prea tare cand te speli, pentru ca a-i putea sa iti ranesti gingiile;

– nu iti clati gura cu foarte multa apa. In felul acesta, fluorul va ramane mai mult timp pe dinti si isi va face efectul pe termen mai indelungat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *