Misoginii. Poate ai auzit de astfel de oameni. Insa ceea ce nu constientizezi este ca aceste persoane sunt in jurul tau, chiar daca sunt foarte greu de recunoscut.

In cele mai multe cazuri, misoginii nici macar nu stiu de ce urasc femeile. Misoginia are la baza un abuz asupra barbatului, care a avut loc in copilaria sa, din partea unei femei: mama, o matusa sau o profesoara. Odata ce barbatului i-a intrat o astfel de idee in cap, aceasta va incepe sa se dezvolte si va ajunge sa afecteze emotiile si gandirea rationala a barbatului.

Primele semne abia pot fi vazute, insa daca acest comportament este neglijat si nu i se acorda un tratament specific, poate sa se dezvolte si mai mult si sa devina mai proeminent. Misoginismul poate atinge maturitatea atunci cand ura fata de femei nu mai poate fi controlata, iar de obicei, oamenii care se afla in jurul unui misogin observa comportamentul acestuia atunci cand este deja prea tarziu.

Iata cum poti recunoste o persoana misogina:

Acesta va face tot felul de promisiuni femeii de langa el, insa niciodata nu le va indeplini. Cu barbatii, pe de alta parte, tot timpul se va tine de cuvant iar de fiecare data cand va avea o intalnire cu o femeie va intarzia. Misoginul este extrem de competitiv cu femeile. Daca o femeie se descurca mai bine decat el din punct de vedere profesional sau social, acesta se va simzi groaznic.

Oamenii misogini vor fi pregatiti intotdeauna sa isi foloseasca puterea pentru a le face pe femei sa se simta prost. Poate sa oblige si sa ceara sex in relatia sa, face glume proaste cu femei in public, si profita de acestea.

In cazul unei intalniri, el se va comporta cu o femeie intr-un mod contrar cerintelor acesteia: daca ea e pe stilul vechi, si considera un gentleman barbatul care tine usa deschisa si plateste masa, el se comporta cu ea ca si cum ar fi unul din amicii lui si eventual o lasa sa si plateasca masa daca aceasta se ofera. De asemenea, va insela de fiecare data cand va avea ocazia. Monogamia e ultimul lucru pe care considera ca-l datoreaza fata de o femeie.