Pffaa sa nu mai aud de curent electric, de electricieni si tot ce tine de asa ceva. In urma cu doua saptamani cam pe la ora 23 cand am ajuns acasa, am intrat  si am avut surpriza sa vad ca nu imi functioneaza instalatia electrica , primul lucru a fost sa ma gandesc ca poate am intarziat cu plata si m-au deconectat astia dar brusc mi-am adus aminte ca am platit factura impreuna cu sotia. Urmatorul lucru la care m-am gandit au fost sigurantele. Am cautat un scaun pe bajbaiala, l-am luat si am inceput sa desfac sigurantele din tablo, tabloul este din acela vechi cu busoane din acelea  mari de se infileteaza.

Dupa ce le-am desurubat, am mers cu ele la lumina pe casa scarii, iar dupa decapsulare am descoperit ca una dintre ele avea lita aceia subtire arsa… de unde naibi sa fac eu rost pe intunericul asta de  sarmulita de cupru groasa ca firul de ata. Am coborat si dupa cateva cautari am gasit o bucata de cablu, am luat din ele o bucatica de lita si am montat-o in acel buson. Am montat rezistentele inapoi si am rasuflat usurat.

Ei bine noaptea si povestea nu s-a terminat aici, Dupa ce mi-am terminat treaba prin casa eu si cu sotia ne-am asezat la masa. Cand ne era masa ce-a mai buna si cand incepi sa zici cat de gustoasa e mancarea, a picat iar curentul. Am zis e clar este iar siguranta si se arde ca este un scurt sau este tensiune prea mare. Cand am ajuns la tablou am observat o chestie ciudata de data aceasta. Ledul contorului nu mai functiona, abia atunci mi-a picat fisa ca defectiunea nu mai este din casa pentru ca in urma cu o ora cand siguranta era arsa, ledul contorului licarea.

Am iesit pe casa scarii si am mers doua etaje mai jos ca sa ma uit la tabloul general. Aici am descoperit ca un fir de la instalatia mea electrica facea scurt. Cei care s-au ocupat de acel tablou l-au reparat de mantuiala, legaturile nu erau legaturi ci efectiv au legat sarmele in forma de “U”. Va dati seama ca cu timpul ele s-au mai miscat si nu mai faceau bine legatura iar astfel instalatia electrica din casa o ia razna, sau iti poti arde chiar si aparatura electrica.

Am pus mana pe telefon si i-am sunat pe cei de la electrician-instalatii.ro si i-am rugat sa imi trimita un electrician autorizat bucuresti , nu mai vroiam sa apelez la cei de la electrica pentru ca opera din acel tablou de pe casa scarii le apartinea. Va dati seama ca imi putea lua foc casa din cauza prostiei si incompetenta lor cu poti lega o instalatie electrica doar in forma de U, de fapt un U trecut prin alt U.. sper sa intelegeti, macar daca le rasuceau.

Echipa de electricieni de la firma privata s-a deplasat imediat in seara aceea si mi-a remediat problema. Daca era sa stau si sa sun la electrica sigur mi se strica mancarea, frigiderul si lada frigorica se dezghetau .

Sper ca in tara asta sa apara cat de curand concurenta si in acest domeniu iar cei de la cez sa nu mai detina monopolul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *